Managerul Spitalului Găești, Laurențiu Belușică: „Dacă am greşit, nu pot decât să îmi cer scuze. Acesta a fost managementul meu defectuos!”

Managerul Spitalului Găești, Laurențiu Belușică: „Dacă am greşit, nu pot decât să îmi cer scuze. Acesta a fost managementul meu defectuos!”
Laurențiu Belușică, managerul Spitalului din Găești: „Viața mea s-a schimbat. S-a spus despre mine că vreau să vaccinez la întâmplare de pe stradă” / Foto caracter ilustrativ: Pixabay.com
Publicat: 06/01/2021, 07:07

Laurențiu Belușică, managerul Spitalului din Găești, cel care a anunțat că vaccinează oamenii la cerere, pentru a nu arunca restul dozelor de vaccin anti-COVID, a vorbit despre situația sa controversată. Gestul său a fost comentat de dr. Valeriu Gheorghiță, șeful campaniei de vaccinare, care a spus că ar fi vorba de un „management defectuos”.

În ziua în care s-a deschis un centru de imunizare anti-COVID la Spitalul Găești-Dâmbovița, managerul a anunțat că vor fi vaccinate toate persoanele care vor, nu doar cadrele medicale.

Decizia lui Laurențiu Belușică a trecut peste procedura primei etape din strategia de vaccinare, în care sunt imunizați doar angajați din sistemul sanitar – cei din linia I anti-COVID.

Managerul a vorbit la Antena3 despre motivele pentru care a decis să vaccineze și oamenii de rând, în loc să arunce dozele.

„În România, până acum, de când a început campania de vaccinare s-au aruncat 87 de doze. Asta înseamnă 87 de oameni care puteau fi vaccinaţi. Nu mi s-a părut firesc acest lucru şi am încercat să găsesc, dacă cumva voi rămâne cu vreo doză nefolosită, să fac ceva cu ea. Acesta a fost singurul scop pentru care am făcut postarea, care poate nu a fost tcmai oportună, a născut discuţii. Unii oameni nu au înţeles ce am vrut să spun, alţii au înţeles prea bine, cam aşa.”

„Dintr-un flacon de vaccin se vaccinează cinci oameni”

„Vaccinul se păstrează în flaconul lui original, la -70, -80 de grade, o perioadă lungă de timp. În momentul în care l-ai scos de acolo și îl duci într-un frigider obișnuit la 4 grade, îl poți păstra cinci zile. După ce l-ai scos din acest frigider, îl mai poți păstra șase ore. Într-un flacon sunt cinci doze. Dintr-un flacon de vaccin se vaccinează cinci oameni. Nu este fiola și omul, deci se vaccinează cinci oameni.”

„Dacă am greșit, nu pot decât să îmi cer scuze. Acesta a fost managementul meu defecutuos”

„Dacă eu am doi de vaccinat (…) și dacă am deschis un flacon și am vaccinat doi oameni, rămân cu trei doze. Ce fac cu ele? Le arunc? Nu mi s-a părut firesc să le arunc. Nu numai ca preț. Este 12 euro una, hai, că nu e o avere să zicem, dar, uite, s-au adunat. 87 de doze înseamna 87 de oameni care făceau vaccinul și care poate unul din ei fiind nevacinat poate va face COVID peste o lună. Nu știu, zic și eu, poate că exagerez. Nu am vaccinat, pentru că nu am avut când și nu a fost cazul (…) Asta a fost logica mea. Dacă am greșit, nu pot decât să îmi cer scuze. Acesta a fost managementul meu defectuos. Îmi pare foarte rău că l-am făcut.”

„Nu știu dacă domnul Gheorghiță este supărat pe mine. Este problema domniei sale. Eu sunt manager într-un spital mic de provincie, îmi cunosc lungul nasului, am fost militar, am ieșit la pensie, colonel militar la 55 de ani. Îmi știu lungul nasului, știu spitalul de care mă ocup, nu am alte probleme. Eu am avut treabă cu cele două-trei doze care mi-ar fi putut rămâne într-o zi nefolosite. De aici a plecat tot tăvălugul acesta care mi se pare exagerat. Nu a fost vorba decât de două-trei doze care ar fi putut, teoretic, să rămână nefolosite.”

„Numai proștii se supără. Eu nu mă supăr pe nimeni, niciodată”

„Eu nu mă supăr, pentru că am o vorbă înțeleaptă care mă conduce din adolescență. Numai proștii se supără, deci eu nu mă supăr pe nimeni, niciodată”, a spus Laurentiu Beluşică, managerul Spitalului din Găeşti, marți seară, în exclusivitate la Antena 3.

Gheorghiță: „Nu este o tragedie”

Dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a declarat că acțiunea de la Spitalul Găești „nu este o tragedie”.

„Am luat și noi la cunoștință de situația de la spitalul din Găești și pot să vă spun următoarele lucruri: faptul că au fost vaccinate astăzi persoane care nu aparțin etapei 1 nu este o tragedie. Până la urmă important este că au fost vaccinate. Faptul că nu s-au respectat procedurile și anume beneficiarii vaccinurilor să fie cei din etapa 1, așa cum prevede strategia, pentru că nu întâmplător această etapizare a fost făcută tocmai pentru a echilibra disponibilitatea reală a vaccinurilor cu persoanele care au cea mai mare nevoie să fie vaccinate în această perioadă, acest aspect urmează să fie verificat. Din acest punct de vedere vorbim local de un management defectuos”, a spus dr. Gheorghiță.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
Ramona Olaru, fără chiloți în public. Dialog bizar cu Alina Pușcaș
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Părinții Andreei Morega au clacat la înmormântarea singurului lor copil. Cei doi abia s-au putut...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
A fost găsită prima așezare Homo sapiens de după părăsirea Africii