Mărturiile cutremurătoare ale unui pacient COVID internat în București: „Nu mai sunt locuri la ATI! Femeia aceea a fost intubată lângă mine, în Unitatea de Primiri Urgențe!”

Mărturiile cutremurătoare ale unui pacient COVID internat în București: „Nu mai sunt locuri la ATI! Femeia aceea a fost intubată lângă mine, în Unitatea de Primiri Urgențe!”
Mărturiile cutremurătoare ale unui pacient COVID internat în București: „Nu mai sunt locuri la ATI! Femeia aceea a fost intubată lângă mine, în Unitatea de Primiri Urgențe!” / Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 29/10/2020, 10:08

O pacientă infectată cu SARS-CoV-2 care se află internată într-un spital din Capitală a povestit despre experiența cumplită prin care trec pacienții, dar și cum sistemul medical din România începe să intre în colaps pe măsură ce majoritatea spitalelor COVID din țară nu mai au locuri la terapie intensivă iar medicii încearcă din răsputeri să găsească soluții pentru pacienții aflați în stare gravă.

O femeie bolnavă de noul coronavirus a povestit pentru hotnews.ro, sub protecția anonimatului, situațiile la care a fost martoră, internată fiind la un spital din București pe care al cărui nume nu vrea să îl facă public. Aceasta, pacientă oncologică, a preferat să nu vorbească despre propria situație ținând cont de boala de care suferă, ci a vrut să tragă un semnal de alarmă, care susține de fapt ceea ce mai mulți medici din țară semnalează – în multe secții ATI pentru pacienți COVID-19 nu mai sunt locuri libere!

Pacient oncologic COVID-19: „Nu mai sunt locuri! Femeia aceea a fost intubată acolo…”

„Nu mai sunt locuri! Aici e drama și oamenii nu înțeleg. Nu mai sunt locuri! Femeia aceea a fost intubată acolo, legal, nu a mai putut fi urcată pe secția de Terapie Intensivă, nu mai aveau unde”, a povestit pacienta.

Chiar dacă persoane respectivă a fost intubată de o echipă specializată în ATI, procedura ar trebui să se facă n mod normal numai în secția specială, respectiv la terapie intensivă, însă din cauza faptului că nu mai erau locuri libere, medicii au fost nevoiți să încerce să o salveze acolo unde au avut loc, respetiv la UPU.

„O extracție de măsea, pe viu, este parfum în comparație cu COVID”

„Printre noi sunt oameni care nu înțeleg că ne omoară! Ca să ce? Ca să iasă în club? Ca să nu poarte mască? Dacă tu porți mască, mă salvezi pe mine! Asta e ideea. Nu poți să stai în casă? Păi îți spun eu ce înseamnă COVID: ți se smulg oasele de durere. O extracție de măsea, pe viu, este parfum în comparație cu COVID. O tăietură din aceea, când îți coase degetul la loc, e parfum”, a mai declarat aceasta fiind îngrzită de comportamentul iresponsabil pecare îl au persoanele care nu respectă măsurile impuse de autorități.

Pacienta a povestit despre cazul femeii intubate că a fost adusă cu ambulanța la unitatea de primiri urgențe, ia rezultatul testului PCR arăta rezultat negativ la infectarea cu SARS-Cov-2, însă radiologia arăta exact opusul – plămânii acesteia erau afectați de cumplitul virus iar saturația de oxigen era foarte scăzută.

„Deși testul PCR a fost negativ prima dată, radiologia a spus că este SARS-CoV-2”

„Punctul de vedere al celor de la radiologie, deși testul PCR a fost negativ prima dată, radiologia a spus că este SARS-CoV-2. A venit cu saturație 65, i s-a pus oxigen, a urcat la 82, dar a intrat în acidoză, a făcut tot felul de reacții specifice COVID, a scăzut din nou la 60 și a trebuit să fie intubată. Era inconștientă, sedată. (…) Au venit cei din secția de Terapie Intensivă, i-au făcut formele de internare, dar nu au putut să o preia pe secție. Femeia aceea a venit adusă de ambulanță, a fost respectat tot protocolul. În momentul în care a fost intubată s-a chemat ATI-ul. S-a respectat protocolul. ATI-ul a cerut a doua părere radiologiei, care a confirmat că este SARS-CoV2. Asta am văzut cu ochii mei”, a mai relatat pacienta COVID-19.

De asemenea, acesta a subliniat faptul că medicii fac tot ceea ce le stă în putere să îi salveze pe pacienți și nu s-a pus problema de a alege pe cine salvează și pe cine nu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
SCAD PENSIILE. Românii care vor încasa o pensie mai mică: Dau cu minus
Un mare post din România moare. Se închide, sute de angajați rămân pe drumuri
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
O navă de război misterioasă care s-a scufundat în 1742 a fost, în sfârșit, identificată