Medic român celebru, anunț de ultimă oră: „Avem o bombă atomică împotriva Covid – 19 / Reduce cu peste jumătate rata infectărilor”

Medic român celebru, anunț de ultimă oră: „Avem o bombă atomică împotriva Covid – 19 / Reduce cu peste jumătate rata infectărilor”
Publicat: 10/11/2020, 11:07

Medicul Tudor Ciuhodaru susține că toți românii ar trebui să beneficieze de testare gratuită pentru Covid -19. Acesta spune că testările rapide pot fi o „bombă atomică” împotriva noului coronavirus.

„Vreau ca toți românii să beneficieze gratuit de testare. Propun ca Programul Național de Testare Extinsă să demareze chiar la alegerile parlamentare.

Avem o bombă atomică împotriva Covid-19: testarea cu teste rapide (rezultat în 15-30 de minute) reduce cu peste jumătate (58%) rata infectărilor (merită făcută!). E dovada clară că lucrurile se pot face diferit, fără a închide economia şi a lăsa milioane de oameni fără locuri de muncă.

„Avem o lună pentru a organiza acest demers de care pot beneficia toți românii ce se vor prezenta la vot”

Concret:

  1. Propun (din nou!)- un Program Național de Testare Extinsă Gratuită- ce poate demara (dacă tot insistă cu alegerile) simultan cu votul de la parlamentare. Eu zic că se poate!
  2. Programul de Testare Extinsă (!!! gratuită, inclusiv a celor fără simptome) pe care l-am susținut încă din martie (și) în Parlamentul European a primit sprijin la nivel european. 15-22 de milioane de teste vor fi disponibile pentru depistarea rapidă a cazurilor de coronavirus și scăderea răspândirii virusului.
  3. Avem o lună pentru a organiza acest demers de care pot beneficia toți românii ce se vor prezenta la vot. Acest program ce poate scădea masiv numărul de infectări e soluția sănătoasă pentru a scoate România de la ATI (austeritate, tăieri, îmbolnăviri). La alții se poate (Slovacia, China), urmează Luxemburg, Monaco, noi ce mai așteptăm?!”, a precizat Tudor Ciuhodaru pe pagina sa de Facebook.

Raed Arafat: Evaluarea reală asupra impactului acestor măsuri are nevoie de 30 de zile, de două cicluri de 14 zile

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, este de părere că efectele măsurilor restrictive impuse, de luni, de Guvern vor fi vizibile în aproximativ 30 de zile.

Dacă după această nu s-ar putea înregistra un număr mai mic de cazuri noi de coronavirus, față de cel prezent, secretarul de stat din MAI nu exclude introducerea unor noi restricții.

Eu nu cred că o să ajungem la un platou până nu vedem impactul şi al noilor măsuri pe care le avem, dacă sunt aplicate corect de noi toţi. Evaluarea reală asupra impactului acestor măsuri are nevoie de 30 de zile, de două cicluri de 14 zile, este părerea epidemiologilor. Dacă nu ajungem să avem un impact serios al acestor măsuri urmează o reevaluare.

Asta scrie şi în hotărârea de Guvern. Dacă la reevaluare se va considera că sunt necesare şi alte măsuri, o să vedem la momentul respectiv. Dacă nu scade suficient într-o lună înseamnă că măsurile nu sunt suficiente şi există risc de creştere mai departe. Şi atunci se impun şi alte măsuri. Se pot lua şi alte măsuri suplimentare în zonele care sunt afectate mai grav”, a declarat Raed Arafat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase