Medicul Dorel Săndesc, semnal de alarmă! „Boala COVID poate duce la o lista înfioratoare de sechele”

Redactor:
Silviu Bănilă
Medicul Dorel Săndesc, semnal de alarmă! „Boala COVID poate duce la o lista înfioratoare de sechele”
Medicul Dorel Săndesc, semnal de alarmă! „Boala COVID poate duce la o lista înfioratoare de sechele”

Medicul Dorel Săndesc avertizează că este nevoie ca românii să se vaccineze pentru a nu risca să ajungă la spital cu o formă gravă a coronavirusului. Săndesc atenționează că virusul atacă inclusiv sistemul nervos.

„Decizia pro sau contra vaccinare nu este simplă – nici măcar pentru un medic. Pentru că, în ciuda beneficiilor indiscutabile ale vaccinurilor (eradicarea unor boli cumplite, limitarea sau prevenirea unor epidemii…) acestea ridică şi unele îngrijorări, justificate. De aceea consider o campanie provaccinare triumfalista, demagogica, prezentând totul în roz total ineficientă, ba chiar de natură să determine „efecte adverse”.

Iar semnele de întrebare nu sunt puține…Iată aici prezentate succint doua:

1. Există efecte secundare după vaccinare şi cât sunt de periculoase ?

DA, exista și unele pot fi serioase. Dincolo de efectele imediate post-vaccinare (durere la locul injectării, astenie, simptome „pseudo-gripale”, etc.), îngrijorătoare sunt cele care apar mai târziu, de tip autoimun, cum ar fi poliradiculonevrite, mielite, narcolepsie, etc. DA, aceste complicații apar , foarte rar, dar apar, după vaccinuri, mecanismul lor fiind reprezentat de faptul că uneori anticorpii sintetizaţi în urma vaccinării ataca nu doar viruşii ci şi structuri proprii organismului (cum ar fi sistemul nervos).

DAR :

-se ignoră faptul că aceste complicaţii apar şi în cursul bolii, cu incidența şi severitate mai mari decât după vaccin! Mecanismul este acelaşi: anticorpii sintetizaţi împotriva virusului ataca structuri ale organismului . Noi, cei care îngrijim aceşti bolnavi am văzut nu puține complicaţii de acest gen, cu pareze şi paralizii, care s-au supraadăugat bolii Covid-19 şi au dus la suferinţe grave sau chiar deces.

-dincolo de aceste efecte secundare , Boala poate duce la o listă înfiorătoare de SECHELE: fibroza pulmonară, insuficiență cardiacă, fibroză hepatică, tulburări neuropsihice, accidente trombo-embolice tardive severe, etc. Am văzut deja prea multe cazuri decedate la peste 1 lună de la boala cu embolie pulmonară, sau tineri care după boala nu mai pot urca 2 etaje…şi atâtea altele …Şi toate acestea NU apar după vaccin.

2. Nu e mai prudent să nu mă grăbesc, să aştept să văd cum reacţionează alţii?

Răspuns:NU.

Argumente: protejarea împotriva acestui virus devine o cursă contra-cronometru, în condiţiile în care devine evidenta capacitatea sa de a dezvolta mutaţii periculoase; deja a apărut o mutație mult mai contagioasă şi nimeni nu poate garanta că nu va apărea o altă mult mai agresivă şi letală: este un fenomen natural, evoluționist, darwinian, numit „selecție naturală” , prin care se selectează şi dezvolta variantele cele mai competente-adica mai periculoase pentru noi. Şi mai gândiţi-vă doar că această mutaţie nu vine aşa din eter, ci se produce, întotdeauna, în organismul gazda-care ar putea fi tocmai al tău, dacă nu îl vei proteja prin vaccinare. Și că în filmele horror, acel monstru se va naşte în tine şi te va răpune…

Da, exista și şansa să nu te infectezi sau să faci o formă uşoară. Dar experienţa acumulată în aceste luni arata ca nimeni nu este protejat de riscul unei forme severe sau chiar de deces, nici măcar cei tineri, această teribilă boala acţionând după mecanismul „ruletei ruseşti”…eşti dispus să apeși pe acest trăgaci, să joci acest joc periculos fără a fi obligat?

Acestea sunt câteva dintre răspunsurile la doar două dintre întrebările legate de vaccin. Desigur că mai sunt multe. Consider că decizia trebuie luată punând în balanţă toate argumentele. Balanţa mea, aşezată, da, pe experienţă medicală de o viaţă, da un verdict fără dubii: vaccinul este soluția cea mai bună pentru mine, pentru cei dragi, pentru tine, pentru noi toţi ca şi comunitate. Să vă dea Domnul gândul bun!”, scrie Săndesc pe Facebook.

Un nou transfer istoric între Gigi Becali şi Gheorghe Hagi. FCSB dă marea lovitură în...
Cristi Borcea a vrut să se SINUCIDĂ! Episod şocant, dezvăluit târziu, în noapte
FOTO. Lidia Buble s-a pozat așa în baie! Ipostaza care arată că nu mai are...
Amendă uriașă pentru un șofer român în Franța. El trebuie să plătească aproape 4 milioane...
Dialogul fabulos între Joe Biden şi Victor Ponta despre Ilie Năstase! `Mă faceți şi pe...
Ai făcut vaccinul anti-covid-19, dar eşti deja infectat?! Un medic renumit explică ce se întâmplă...
Călătoriile Europa-SUA mai au de aşteptat. Joe Biden nu e de acord cu planul lui...
BANCUL ZILEI – Sugar Daddy de România
Anchetă la Vaslui, după ce au apărut imagini cu un polițist îmbrăcat în lenjerie de...
Cristi Borcea a vrut să se SINUCIDĂ! Episod şocant, dezvăluit târziu, în noapte
Ea este mândria romilor! Este frumoasă, dar și deșteaptă. A fost admisă la 5 facultăți...
Este dovada CĂLĂTORILOR în TIMP? O descoperire recentă provoacă o CONTROVERSĂ de proporții
Două zone din România, pe lista destinațiilor de vacanță recomandate de New York Times
Banii intră direct în cont: românii care au primit 500 de euro și chiar mai...
Trump a grațiat și comutat pedepsele pentru zeci de pușcăriași! E uluitor cine se află...
De ce au murit, de fapt, bătrânii din Norvegia vaccinații anti-COVID. Valeriu Gheorghiță a dezvăluit...
Spray-ul nazal care te protejează de COVID. Eficiența este de 95%
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Surpriză: Ce se întâmplă în Israel după ce a fost vaccinată peste un sfert din...
Un TATĂ i-a Pregătit Fetiței Lui MORMÂNTUL Și O Duce Acolo Zilnic. DE CE Face...
Inchide