Medicul Dorel Săndesc, semnal de alarmă! „Boala COVID poate duce la o lista înfioratoare de sechele”

Medicul Dorel Săndesc, semnal de alarmă! „Boala COVID poate duce la o lista înfioratoare de sechele”
Medicul Dorel Săndesc: Suntem deja în valul al treilea! Secţiile ATI nu au primit anul acesta niciun leu / COVID, ca ruleta rusească
Publicat: 06/01/2021, 11:11

Medicul Dorel Săndesc avertizează că este nevoie ca românii să se vaccineze pentru a nu risca să ajungă la spital cu o formă gravă a coronavirusului. Săndesc atenționează că virusul atacă inclusiv sistemul nervos.

„Decizia pro sau contra vaccinare nu este simplă – nici măcar pentru un medic. Pentru că, în ciuda beneficiilor indiscutabile ale vaccinurilor (eradicarea unor boli cumplite, limitarea sau prevenirea unor epidemii…) acestea ridică şi unele îngrijorări, justificate. De aceea consider o campanie provaccinare triumfalista, demagogica, prezentând totul în roz total ineficientă, ba chiar de natură să determine „efecte adverse”.

Iar semnele de întrebare nu sunt puține…Iată aici prezentate succint doua:

1. Există efecte secundare după vaccinare şi cât sunt de periculoase ?

DA, exista și unele pot fi serioase. Dincolo de efectele imediate post-vaccinare (durere la locul injectării, astenie, simptome „pseudo-gripale”, etc.), îngrijorătoare sunt cele care apar mai târziu, de tip autoimun, cum ar fi poliradiculonevrite, mielite, narcolepsie, etc. DA, aceste complicații apar , foarte rar, dar apar, după vaccinuri, mecanismul lor fiind reprezentat de faptul că uneori anticorpii sintetizaţi în urma vaccinării ataca nu doar viruşii ci şi structuri proprii organismului (cum ar fi sistemul nervos).

DAR :

-se ignoră faptul că aceste complicaţii apar şi în cursul bolii, cu incidența şi severitate mai mari decât după vaccin! Mecanismul este acelaşi: anticorpii sintetizaţi împotriva virusului ataca structuri ale organismului . Noi, cei care îngrijim aceşti bolnavi am văzut nu puține complicaţii de acest gen, cu pareze şi paralizii, care s-au supraadăugat bolii Covid-19 şi au dus la suferinţe grave sau chiar deces.

-dincolo de aceste efecte secundare , Boala poate duce la o listă înfiorătoare de SECHELE: fibroza pulmonară, insuficiență cardiacă, fibroză hepatică, tulburări neuropsihice, accidente trombo-embolice tardive severe, etc. Am văzut deja prea multe cazuri decedate la peste 1 lună de la boala cu embolie pulmonară, sau tineri care după boala nu mai pot urca 2 etaje…şi atâtea altele …Şi toate acestea NU apar după vaccin.

2. Nu e mai prudent să nu mă grăbesc, să aştept să văd cum reacţionează alţii?

Răspuns:NU.

Argumente: protejarea împotriva acestui virus devine o cursă contra-cronometru, în condiţiile în care devine evidenta capacitatea sa de a dezvolta mutaţii periculoase; deja a apărut o mutație mult mai contagioasă şi nimeni nu poate garanta că nu va apărea o altă mult mai agresivă şi letală: este un fenomen natural, evoluționist, darwinian, numit „selecție naturală” , prin care se selectează şi dezvolta variantele cele mai competente-adica mai periculoase pentru noi. Şi mai gândiţi-vă doar că această mutaţie nu vine aşa din eter, ci se produce, întotdeauna, în organismul gazda-care ar putea fi tocmai al tău, dacă nu îl vei proteja prin vaccinare. Și că în filmele horror, acel monstru se va naşte în tine şi te va răpune…

Da, exista și şansa să nu te infectezi sau să faci o formă uşoară. Dar experienţa acumulată în aceste luni arata ca nimeni nu este protejat de riscul unei forme severe sau chiar de deces, nici măcar cei tineri, această teribilă boala acţionând după mecanismul „ruletei ruseşti”…eşti dispus să apeși pe acest trăgaci, să joci acest joc periculos fără a fi obligat?

Acestea sunt câteva dintre răspunsurile la doar două dintre întrebările legate de vaccin. Desigur că mai sunt multe. Consider că decizia trebuie luată punând în balanţă toate argumentele. Balanţa mea, aşezată, da, pe experienţă medicală de o viaţă, da un verdict fără dubii: vaccinul este soluția cea mai bună pentru mine, pentru cei dragi, pentru tine, pentru noi toţi ca şi comunitate. Să vă dea Domnul gândul bun!”, scrie Săndesc pe Facebook.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trei turiști s-au pozat goi pe una dintre cele mai importante atracții din Namibia