Gândul
  • Publicat:
  • Actualizat:
Sănătate

MEDICUL român care a rupt tăcerea în privința infecțiilor: ASTA e singura soluție pentru ieșirea din criză

MEDICUL român care a rupt tăcerea în privința infecțiilor: ASTA e singura soluție pentru ieșirea din criză
Singura soluție pentru a păstra sistemul medical în picioare: testarea!

Camelia Roiu, medic anestezist la Spitalul de Arşi din Bucureşti, cunoscută pentru faptul că a fost unul dintre primii medici din România care au spus adevărul despre infecţiile nosocomiale din spitale cere autorităţilor să testeze pentru COVID-19 absolut toţi pacienţii care intră în spitale.

Testarea pacienţilor pentru COVID-19 este singura salvare, spune medical. „Dacă nu veţi face asta va fi catastrofal şi, după ce se va fi sfârşit potopul, vă promit că ăştia care vom/vor mai rămâne vom/vor avea grijă să plătiţi pentru toată iresponsabilitatea”, conform Hotnews.ro.

„Domnule Costache, singura salvare este să testaţi toţi pacientii care intră în spitale, indiferent dacă se încadrează sau nu în definiţiile voastre, indiferent dacă au sau nu simptomatologie, pentru că e logică pură, riscaţi să infectaţi tot personalul medical, cum s-a întâmplat deja. Or, la ora asta, resursa umană din spitale este echivalentă cu viaţa. Sunt singurii care vă pot îngriji şi salva. Dacă nu veţi face asta va fi catastrofal şi, după ce se va fi sfârşit potopul, vă promit că ăştia care vom/ vor mai rămâne vom/ vor avea grijă să plătiţi pentru toată iresponsabilitatea”, avertizează Camelia Roiu.

Coronavirus în România: crește numărul de morți

CRIZA coronavirusului se adâncește în România: miercuri la prânz a fost înregistrat decesul cu numărul 14. Este vorba despre un bărbat de 52 ani internat în Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava care a fost confirmat pozitiv la COVID 19 in data de 23 martie 2020 și care a decedat în această după amiază.

Inchide