Medicul și cercetătorul Octavian Jurma, anunț înfiorător: “Nu va dura mult să ne întoarcem la media zilnică de peste 8000 de cazuri!”

Medicul și cercetătorul Octavian Jurma, anunț înfiorător: “Nu va dura mult să ne întoarcem la media zilnică de peste 8000 de cazuri!”
Medicul și cercetătorul Octavian Jurma, anunț înfiorător: “Nu va dura mult să ne întoarcem la media zilnică de peste 8000 de cazuri!”
Publicat: 06/01/2021, 15:19

Octavian Jurma, medic și cercetător în Timișoara, cel care a făcut predicții dovedite corecte ale evoluției pandemiei, nu exclude posibilitatea ca în România, în perioada următoare, să existe o explozie de noi cazuri de coronavirus. Specialistul crede că vom ajunge, din nou, la peste 8.000 infectări în fiecare zi.

Anunțul lui Octavian Jurma vine în contextul în care, potrivit ultimului raport prezentat de Grupul de Comunicare Strategică (GCS), în România s-au înregistrat, în ultimele 24 de ore, 5.719 cazuri noi de COVID-19, un adevărat record al ultimelor zile.

Având în vedere situația, medicul și cercetătorul Octavian Jurma este de părere că, în următoarea perioadă, vom reveni la media zilnică de 8.000 de infectări.

Cu măsurile de relaxare pe care le-am luat în toamnă, vom avea o rată de infectare mai mare. Dacă la noi se exclud măsurile acestea, nu putem decât să asistăm la o creștere a numărului de infecții, pentru că singura modalitate de a ne proteja este să izolăm cu ajutorul testelor și nu avem o capacitate suficient de mare de teste și nici nu mai avem cum să o mărim suficient de mult. Și printr-o carantină generalizată, să facem închideri, lucruri care iarăși nu sunt luate în discuții, pentru că noi, în general, ne-am obișnuit să reacționăm reactiv, când sunt pline spitalele și știm că măsurile au două săptămâni nevoie să-și facă efectul, în vreme ce peste tot se acționează anticipativ.

Dacă noi anticipăm și vedem un trend ascendent, se pot face aceste simulări pe care le fac și eu și să ajungem la concluzia să acționăm ca și cum am avea 10.000 de cazuri, deși noi avem doar 5.000, ca să nu ajungem la cele zece mii. Am făcut o calibrare: dacă am fi testat la nivelul a 38.000 de teste cât au fost în noiembrie și numerele probabil că ar fi fost duble în această perioadă. Nu va dura mult să ne întoarcem la media zilnică de peste 8000 de cazuri”, a declarat Octavian Jurma, potrivit dcnews.ro.

5.719 cazuri noi de COVID-19 în România, în ultimele 24 de ore. Reacția lui Octavian Jurma

Până pe 6 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 654.007 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 586.764 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.719 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 16.299 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 05.01.2021 (10:00) – 06.01.2021 (10:00) au fost raportate 121 de decese (77 bărbați și 44 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.847. Dintre acestea, 1.070 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.902.726 de teste. Dintre acestea, 34.343 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 22.072 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 12.271 la cerere.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O...
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
'O sfidează pe soția lui Florin Piersic!' Scandal cu femeia nelipsită de lângă marele actor,...
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți...
Urmează 48 de ore critice pentru Florin Piersic. Medic: "Depinde şi de sistemul imunitar, depinde...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Klaus Iohannis a promulgat legea care îi protejează pe cei care fac evaziune fiscală sub...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
TOATĂ ROMÂNIA se schimbă din temelii. Vestea a fost dată chiar astăzi, 10 MAI: Nu...
Loc unic în România. Singurul lac unde crește nufărul termal
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Cum a aflat Monica Tatoiu recent că mai are frați de pe urma tatălui: „I-a...
Ce tematică deosebită au ales Oana Mosneagu și Vlad Gherman pentru nunta lor: "Suntem absolut...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
A fost găsită o nouă proprietate a luminii