Mesajul disperat al unui bolnav de cancer incurabil: S-ar putea să nu îmi mai văd niciodată familia din cauza restricțiilor! Nu vă mai plângeți că vi se anulează vacanțele, unii trăim adevărate drame

Mesajul disperat al unui bolnav de cancer incurabil: S-ar putea să nu îmi mai văd niciodată familia din cauza restricțiilor! Nu vă mai plângeți că vi se anulează vacanțele, unii trăim adevărate drame
Mesajul disperat al unui bolnav de cancer incurabil: S-ar putea să îmi mai văd niciodată familia din cauza restricțiilor! Nu vă mai plângeți că vi se anulează vacanțele, uni itrăim adevărate drame / Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 30/07/2020, 14:34
Actualizat: 30/07/2020, 15:02

O persoană bolnavă de cancer a trimis o scrisoare emoționantă publicației The Independent în care își prezintă povestea și teama de a nu-și mai putea vedea familia dacă restricțiile de călătorie sunt prelungite în contextul pandemiei de coronavirus. 

„În timp ce am simpatie pentru fiecare dintre cei afectați, există unii dintre noi (dacă interdicția este extinsă în țări precum Germania, fapt care acum pare posibil), care vor avea îngrijorări mult mai mari.

Sunt englez, dar îmi trăiesc anii de pensie în Germania, iar în octombrie anul trecut am fost diagnosticat cu cancer pulmonar metastatic. În calitate de persoană pragmatică și atentă, mi-am făcut repede în ordine în viață, în caz de orice, chiar mergând până la întocmirea listei finale de dorințe. În urmă cu aproximativ patru săptămâni, practic peste noapte, am resimțit o puternică durere de cap, vedere încețoșată, nu mai puteam vorbi bine și nu mă puteam ține prea bine pe picioare (acum sunt într-un scaun cu rotile). După ce am fost la medic, am fost trimis să fac un RMN”, a scris acesta pentru The Independent.

Bolnavul de cancer, mesaj disperat către oameni: Există probleme mai grave decât anularea unei vacanțe

„Bingo! Cancerul meu pulmonar și-a luat propria vacanță și s-a mutat în creierul meu. TÎn prezent urmez un tratament, dar cancerul a fost declarat incurabil. Desigur, am fost un pic zguduit, dar viața continuă, așa că am decis să îmi actualizez lista de dorințe.

Acum în topul listei se regăsește următoare dorință – sărbătorirea Crăciunului pe un munte acoperit zăpadă, împreună cu toată familia mea britanică, copii și nepoți”. Am rezervat grădina pubului local și m-am pregătit pentru ceea ce va fi un Crăciun ciudat și însorit.

Dar (și există întotdeauna un dar în viață), dacă restricțiile de călătorie sunt extinse, lucrurile vor trebui să se schimbe, Crăciunul (cel puțin versiunea din septembrie) ar trebui să fie anulat, sau cel puțin familia mea britanică nu va fi acolo. Iartați-mă atunci când nu vărs prea multe lacrimi pentru cei care ar trebui să-și plănuiască din nou sau să-și anuleze vacanța, există unii dintre noi care avem îngrijorări mai mari, cum ar fi să nu ne mai vadem niciodată familia.

Sincer, le doresc celor care sunt în prezent în limbo tot ceea ce este mai bun și sper că restricțiile vor fi curând încheiate. Eu personal nu văd niciun motiv pentru ele. Cu siguranță testarea la punctul de intrare și revenire în țară ar fi mult mai eficientă?”, a scris bolnavul.