Mesajul unui medic din Timișoara pentru cei care fac pregătiri pentru minivacanța de 1 Decembrie: „Mulți nu-și găsesc cazare la ATI iar restul se pregătesc de-o înmormântare”

Mesajul unui medic din Timișoara pentru cei care fac pregătiri pentru minivacanța de 1 Decembrie: „Mulți nu-și găsesc cazare la ATI iar restul se pregătesc de-o înmormântare”
Mesajul unui medic din Timișoara pentru cei care fac pregătiri pentru minivacanța de 1 Decembrie: „Mulți nu-și găsesc cazare la ATI iar restul se pregătesc de-o înmormântare” / Sursă FOTO: Amin Zahra- Facebook
Publicat: 29/11/2020, 12:45
Actualizat: 29/11/2020, 13:08

Un medic israelian care s-a mutat în urmă cu mai mulți ani la Timișoara pentru a studia medicina îi îndeamnă pe oameni să se gândească bine la ce vor să facă în minivacanța de 1 Decembrie, subliniind faptul că „mulți nu-și găsesc cazare la ATI, iar restul se pregătesc de-o înmormântare”.

Medicul israelian Amin Zahra este rezident la Spitalul Judeţean din Timişoara, unde se află în prima linie a luptei cu COVID-19, lucrând pe secţia de ATI.

Medic din Timișoara: „Am învăţat că fericirea nu înseamnă a avea, ci a fi”

Într-o postare pe Facebook acesta povestește cum și medicii trec printr-o perioadă foarte de grea, mai ales pe secția ATI, unde se duce lupta între viață și moarte.

În fiecare zi drumul de la lucru spre casă a devenit unul plin de întrebări şi gânduri… Oare cât o să mai ţină pandemia asta? Când o să revenim la normal? O să mai scăpăm de combinezoane, măşti, mănuşi… În acelaşi timp gândul îmi fuge şi la pacienţii mei… Oare mâine, mai apuc să schimb o vorbă cu domnul/doamna X, voi reuşi să-l detubez pe Y? Dacă gândul tău în momentul de faţă, este unde o să-ţi petreci minivacanţa şi singura problemă a ta, este că locul tău preferat este ocupat, atunci te poţi considera norocos, pentru că mulţi nu-şi găsesc cazare la ATI, iar restul, se pregătesc de-o înmormântare. Am învăţat că fericirea nu înseamnă a avea, ci a fi. Aşa că vă doresc să fiţi sănătoşi în drumul vostru spre a avea!”, a scris Amin Zahra.

Mesajul unui medic din Timișoara pentru cei care fac pregătiri pentru minivacanța de 1 decembrie: „Mulți nu-și găsesc cazare la ATI iar restul se pregătesc de-o înmormântare” / Sursă FOTO: Amin Zahra
Amin Zahra: „Am învăţat că fericirea nu înseamnă a avea, ci a fi. Aşa că vă doresc să fiţi sănătoşi în drumul vostru spre a avea!” / Sursă FOTO: Amin Zahra – Facebook

Dr. Beatrice Mahler, previziune sumbră după minivacanța de 1 Decembrie: „De Crăciun vom avea spitalele pline!”

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti, nu îi înțelege pe românii care așteaptă cu nerăbdare minivacanța de 1 Decembrie, pentru a pleca la distracție, în condițiile în care România este sufocată de pandemia de coronavirus.

De precizat că hotelurile și pensiunile au fost rezervate în proporție de aproximativ 80%, în ciuda restricțiilor impuse de autorități. Beatrice Mahler este de părere că, de Crăciun, unitățile medicale vor fi pline dacă regulile nu vor fi respectate în aceste zile.

„Mi-aș dori să cred că toți vom petrece aceste sărbători acasă, în familia restrânsă. Am temeri, pentru că aceste zile libere, care sunt în număr de patru, înseamnă pentru mulți dintre români minivacanțe pe care le fac în diverse zone și acest lucru mă îngrijorează, pentru că este imposibil să eviți contactul, dacă te duci în zone unde populația vine din alte regiuni și este atât de neomogenă. Dacă în aceste patru zile nu vom înțelege că trebuie să stăm acasă, de Crăciun vom avea spitalele pline, ca urmare a acestui comportament pe care îl avem acum, de 1 Decembrie”, a declarat Beatrice Mahler.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Evitați aceste numere de telefon. Nu răspundeți, rămâneți fără bani
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului