Nelu Tătaru a răbufnit! Mesaj pentru contestatari: România are același protocol cu anchetele epidemiologice efectuate în UE!

Redactor:
Marius Olaru
Nelu Tătaru a răbufnit! Mesaj pentru contestatari: România are același protocol cu anchetele epidemiologice efectuate în UE!
Nelu Tătaru a răbufnit! Mesaj pentru contestatari: România are același protocol cu anchetele epidemiologice efectuate în UE! / Sursa FOTO: needpix.com

Ministrul Sănătății nu a mai rezistat în fața valului de critici care îi sunt aduse și a răbufnit. Cu privire la anchetele epidemiologie efectuate în țară, Nelu Tătaru arată că ele urmează acelaşi protocol cu cele din comunitatea europeană.

În plus, testarea nu reprezintă o metodă de prevenţie, mai susține ministrul Sănătăţi.

Nelu Tătaru nu crede în rezultatele testelor

Anchetele epidemiologice au anumite tipicuri, că sunt la noi, că sunt în comunitatea europeană, se merge pe acelaşi protocol. Deci, acesta este tipicul de anchetă.

Testarea nu este, eu ştiu, o metodă de tratament sau o metodă de prevenţie. Testarea unui pacient negativ, în primele 24 până în 72 de ore, nu îmi dă certitudinea că nu este pozitiv. Testarea unui pacient negativ în acest moment dându-i drumul în societate, care poate deveni pozitiv, este o falsă impresie pe care o dăm. Testarea unui personal care astăzi este negativ, care în fiecare zi intră în contact cu cineva, iar nu îmi dă certitudinea. Din punctul nostru de vedere, preferăm să păstrăm definiţiile de caz, să facem anchetele”, a declarat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a adăugat că există mai multe categorii care se testează în acest moment – cei care sunt imunodeprimaţi, pacienţii oncologici, pacienţii care fac dializă, cei care se pregătesc de transplant, cei care sunt instituţionalizaţi în instituţii pentru bătrâni, copii, neuropsihici, personalul care lucrează în aceste instituţii, femeile însărcinate care ies din carantină sau din izolare.

Sunt foarte multe categorii la care am extins testările, dar noi trebuie să înţelegem că o definiţie de caz este şi cea care îmi dă şi un curs al unei anchete şi urmărim aceste cazuri. Un fals negativ ne poate induce mai mult rău decât bine, nu este o metodă de prevenţie o testare, iar în condiţiile în care încercăm să lucrăm la acele barometre pe care le ştim în acest moment, vom introduce săptămâna viitoare acele teste rapide la toţi cei care vin în primiri urgenţe cu simptomatologie, sunt cei care, indiferent că testăm 10.000 într-o zi sau testăm 50.000, cei care se prezintă la acele sectoare pe care le-am spus sunt aceiaşi, cu test sau fără test”.

Teste rapide pentru UPU

Nelu Tătaru promite să doteze Unitățile de Primi Urgențe cu teste rapide, o primă tranșă urmând a fi livrată săptămâna aceasta.

În testele rapide pe care le punem în unităţile de primiri urgenţe din această săptămână, sunt 43.000 de teste, sunt cele care vor degreva unităţile de primiri urgenţe tocmai de cei care aşteaptă acel test Real Time PCR într-o izolare, ocupând UPU uneori 24 sau 48 de ore. Aici într-o jumătate de oră am putea descongestiona şi am trecut pozitivul la pozitiv, negativul pentru afecţiune non-COVID. Sunt lucrurile pe care le gestionăm în acest moment”, a spus ministrul.

Mutare de titlu pentru Universitatea Craiova. Revenire surprinzătoare la echipa lui Ouzounidis: "E nerăbdător să...
BREAKING! A apărut coronavirusul românesc. Tulpina agresivă a fost ţinută secretă! Cum se manifestă
FOTO. Cum arăta Daniela Crudu în liceu! Era în clasa a X-a, fără operații estetice...
Oana Roman, RĂZBOI cu foștii socri! Ce i-au făcut fiicei ei: „Copilul ăsta ce vină...
Pisica lui Cristiano Ronaldo a fost călcată de o mașină și celebrul milionar a trimis-o...
Trei femei s-au tamponat pe un pod din Iași. Imaginea care i-a făcut să râdă...
FOTO Căţelul „minune” din Oklahoma, născut cu două cozi şi şase picioare: „Un miracol numit...
BANCUL ZILEI – Ion investește într-un startup cu profil sexual
Cinci români au câștigat sume uriașe după ce și-au pus soțiile să facă sex pe...
BREAKING! A apărut coronavirusul românesc. Tulpina agresivă a fost ţinută secretă! Cum se manifestă
A fost sărac toată viața fără să știe că avea așa ceva în curte. Peste...
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat.Toţi bărbaţii ar...
Românii care au cont și card la aceste bănci sunt în pericol să rămână fără...
Momente cumplite la Survivor România. Prin ce trec Jador și Zannidache: ‘Tot împuțiți’
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
BREAKING NEWS: România este în DOLIU! A fost găsit mort în apartamentul său
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
SURPRIZĂ de proporţii: De unde vin produsele de la Lidl? ADEVĂRUL de la raft care...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide