Nicolae Ciucă, despre situația pandemiei de COVID-19: „Este foarte clar că am intrat pe o linie descendentă”

Nicolae Ciucă, despre situația pandemiei de COVID-19: „Este foarte clar că am intrat pe o linie descendentă”
Publicat: 23/02/2022, 11:55

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre situația pandemiei de COVID-19. El a spus că valul 5 este pe linie descendentă, urmând să se ia măsuri „care să se preteze la nivelul situaţiei concrete”.

„Având în vedere evoluţia situaţiei pandemice, am spus public că urmează o analiză după data de 15 februarie. Au avut loc aceste evaluări, este foarte clar că în momentul de faţă, în ceea ce priveşte valul cinci, am intrat pe o linie descendentă şi am discutat cu domnul ministrul Rafila, urmând că în perioada următoare să avem o analiză şi să venim cu măsuri care să se preteze la nivelul situaţiei concrete”, a anunţat Nicolae Ciucă.

Există speranța ca în perioada următoare această tendința să fie în continuare descrescătoare, ceea ce poate genera un alt set de măsuri pe care să îl avem în vedere la nivelul guvernului, a mai precizat premierul Nicolae Ciucă.

Bilanț coronavirus 23 februarie. Aproape 11.500 de persoane, infectate în 24 de ore

Aproape 11.500 de persoane au fost confirmate cu infecție cu coronavirus, în ultimele 24 de ore. Cifra deceselor este la jumătate față de ziua anterioară, anunță Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

„Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 23 februarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 11.477 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2”, a transmis GCS.

Cu o zi în urmă, marți, au fost anunțate 14.775 de persoane pozitive cu virusul SARS-CoV-2, dintr-un total de 75.440 teste RT-PCR și antigen efectuate

Miercuri au fost raportate 119 decese, dintre care 9 anterioare intervalului de referință.

Cifra este la jumătate față de ziua anterioară. Marți au fost raportate 215 decese, dintre care 8 anterioare intervalului de referință.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit, citeste mai mult