Nicușor Dan, anunț important: “Ca să testezi două milioane de oameni cu RT-PCR, te costă 100 milioane de euro, bani pe care nu-i avem!”

Redactor:
Răzvan Scarlat
Nicușor Dan, anunț important: “Ca să testezi două milioane de oameni cu RT-PCR, te costă 100 milioane de euro, bani pe care nu-i avem!”
Nicușor Dan, anunț important: “Ca să testezi două milioane de oameni cu RT-PCR, te costă 100 milioane de euro, bani pe care nu-i avem!”

Nicușor Dan susține că testarea tuturor locuitorilor din Capitală cu RT-PCR este imposibilă, deoarece ar costa nu mai puțin de 100 de milioane de euro, bani de care instituția pe care o conduce nu dispune.

Primarul Bucureștiului a mai precizat că Guvernul a comandat trei milioane de teste rapide, agreate de OMS, mult mai ieftine, dar care, din păcate, nu au ajuns în România.

Un test PCR este 50 de euro. Ca să faci asta la nivelul Bucureștiului, să testezi două milioane de oameni cu testul PCR, te costă 100 milioane de euro, pe care nu-i avem. Noile teste rapide, și sunt două dintre ele agreate de Organizația Mondială a Sănătății, sunt de 10 ori mai ieftine și este bine să facem o testare masivă. Este bine să avem testarea în masă cu aceste teste ieftine pe categorii de persoane, pe personal medical, personal social, pe șoferii de transport public, numai că ele nu sunt pe stoc. Guvernul a comandat trei milioane de astfel teste și nu au venit ca să poată începe o testare în masă”, a declarat Nicușor Dan.

Nicușor Dan: “Într-un termen rezonabil o să avem o suplimentare a paturilor la ATI București”

Referitor la situația care există la ATI, edilul Capitalei dă asigurări că într-un termen rezonabil vom avea o suplimentare a paturilor în unitățile medicale din București.

Există niște locuri în plus la Spitalul Malaxa, care ține de noi, și acum suntem împreună cu DSP și ISU, pentru că toate paturile de Terapie Intensivă noi necesită niște instalații de oxigen, care au un oarecare risc și trebuie verificat din punctul de vedere al siguranței la incendiu. Suntem în curs de evaluare dacă să mai facem 20 de paturi undeva într-o clădire a Spitalului Colentina.

S-a pornit deja proiectul pentru 16 paturi suplimentare la Spitalul Victor Babeș. Mai există posibilitatea la Sfântul Ștefan de 10 paturi, mai există posibilitatea la spitalul modular din Pipera de 20. Suntem în etapa de analiză și cred că într-un termen rezonabil o să avem o suplimentare a paturilor de Terapie Intensivă din București. Important este să n-ajungem acolo și de asta foarte mulți români și foarte mulți bucureșteni respectă. Sunt zone în care nu se respectă.

Am făcut un chestionar în rândul șoferilor și vatmanilor de pe transportul public și am identificat unele zone în care au început deja să meargă polițiști locali împreună cu controlori care efectiv să spună oamenilor că trebuie să poarte mască în momentul în care sunt în contact cu alți oameni în transportul public”, a mai adăugat Nicușor Dan.

Transfer de titlu pentru Universitatea Craiova. Oltenii au dat mare lovitură şi l-au convins să...
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
FOTO. Laura Cosoi, dezbrăcată în așternuturi! Cum s-a lăsat pozată superba blondă
DOLIU in lumea politica! A MURIT! Ion Iliescu – Am aflat cu profund regret vestea...
Cea mai frumoasă gimnastă din lume, mesaj șocant: `Nu mai trăim în epoca de piatră!`...
CTP s-a luat cu mâinile de cap în direct la TV după s-a întâmplat la...
Le-au injectat ser fiziologic în loc de vaccin. Unde s-a întâmplat
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Mai mulți asistenți și medici au fost „vaccinați“ cu ser fiziologic, în loc de ser...
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
O cameră de monitorizare a SUPRINS ceva neașteptat într-o pădure din România. „Privire LASER în...
Atenție, români! Te trezești cu Poliția la ușă dacă pe Google cauți așa ceva
Horoscop 2021. Femeile care cuceresc orice bărbat. Zodiile cele mai pasionale
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Anunțul ȘOC despre Sebi, la fix două săptămâni de la dispariție. Ce s-a întâmplat, de...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Cine este femeia care S-A ÎMBOGĂŢIT cu o resursă din Carpaţi de care românii NU...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide