O localitate din Hunedoara a intrat în carantină: „Riscul epidemiologic este de o gravitate maximă”

O localitate din Hunedoara a intrat în carantină: „Riscul epidemiologic este de o gravitate maximă”
O localitate din Hunedoara a intrat în carantină: „Riscul epidemiologic este de o gravitate maximă”
Publicat: 05/01/2021, 16:47
Actualizat: 05/01/2021, 16:49

Localitatea Topliţa din judeţul Hunedoara a intrat marţi în carantină după ce rata de infectare a populaţiei a depăşit pragul de 27 persoane infectate la mia de locuitori. Autorităţile judeţene vorbesc despre o situaţie gravă.

Localitatea Topliţa din judeţul Hunedoara a intrat în carantină după ce numărul cazurilor de infectare a crescut foarte mult. Carantina este impusă timp de două săptămâni începând de marţi.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă-Hunedoara, convocat de prefectul judeţului, Călin-Petru Marian, a decis să instituie începând cu data de 05 ianuarie 2021, pentru o perioadă de 14 zile, carantinarea zonală în localitatea Topliţa aparţinătoare comunei Topliţa judeţul Hunedoara. Măsura a fost luată în urma analizei situaţiei epidemiologice generată de coronavirusul SARS-CoV-2, având ca rezultat o incidenţă a cazurilor active de 27,32 la 1000 locuitori. Potrivit medicilor specialişti, riscul epidemiologic este de o gravitate maximă, în cazul în care nu se respectă măsurile legale în vigoare”, a anunţat Prefectura judeţului Hunedoara.

Lista ţărilor pentru care se impune carantina la revenirea în România, actualizată din nou

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a actualizat, duminică, lista ţărilor de risc epidemiologic mare pentru care se instituie carantina, conform Hotărârii nr. 64.

Aatfel, cei care sosesc din aceste zone în România intră în carantină:

Gibraltar, Liechtenstein, Lituania, San Marino, Panama, Slovenia, Olanda, Serbia, Cehia, Statele Unite ale Americii, Muntenegru, Jersey, Suedia, Danemarca, Georgia, Puerto Rico, Elveția, Luxemburg, Marea Britanie, Croația, Slovacia, Estonia, Letonia, Israel, Cipru, Palestina,Portugalia, Turcia, Monaco, Macedonia de Nord, Azerbaidjan, Germania, Sint Maarten, Republica Moldova, Liban, Austria, Columbia, Italia, Ungaria, Polonia, Andorra, Curaçao și Africa de Sud.

Includerea pe listă a Africii de Sud s-a făcut din cauza dovezilor de circulație pe teritoriul acestei țări a unor tulpini de virus SARS CoV-2 care prezintă multiple mutații.

Totodată, Comitetul Național pentru Situații de Urgență anunță că hotărârea prevede reluarea zborurilor către și dinspre Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.