Oana Gheorghiu (Dăruiește Viață): „Înșiruirea de containere de la Pipera a fost o risipă revoltătoare de bani și nu va putea deveni niciodată un spital adevărat”

Oana Gheorghiu (Dăruiește Viață): „Înșiruirea de containere de la Pipera a fost o risipă revoltătoare de bani și nu va putea deveni niciodată un spital adevărat”
Sursa foto: Facebook/Oana Gheorghiu
Publicat: 11/10/2021, 13:05

Co-fondatoarea Asociației Dăruiește Viață, Oana Gheorghiu, a scris un mesaj pe pagina sa de Facebook prin care critică ideea instalării unor containere în Pipera pentru tratarea pacienților COVID.

Ea spune că autoritățile au cheltuit sume uriașe de bani pentru aceste containere, dar că ele nu vor putea niciodată să devină spitale în adevăratul sens al cuvântului.

„Înșiruirea de containere de la Pipera a fost o risipă revoltătoare de bani. Se pare că administrația Firea a cheltuit 2.000.000 euro pentru această mare și proastă organizare de șantier, care, trebuie să fim realiști, nu va putea deveni niciodată un SPITAL adevărat.

Acum, situația este extremă, iar statul român, incompetent, indolent, incapabil să anticipeze, să prevină, să se pregătească, se vede nevoit să risipească din nou bani, mulți, în încercarea disperată de a transforma această înșiruire de containere într-o unitate medicală. Suma vehiculată? Vreo 4.000.0000 euro.

După părerea mea, nici 20.000.000 de euro nu vor putea face din acele containere de șantier spital și cu atât mai mult secție ATI”, scrie Oana Gheorghiu pe Facebook.

Oana Gheorghiu: Vreau să determin autoritățile să nu se îmbete cu apă rece și să conștientizeze că Pipera nu poate deveni un adevărat ATI

Gheorghiu mai spune că specialiștii au analizat containerele din Pipera și au găsit o serie de nereguli, cum ar fi:

  • Ansamblul nu dispune de sistem de ventilație absolut necesar pentru o astfel de funcțiune.
  • Rețeaua de apă și canalizare este realizată în afară, fără a fi protejată la îngheț
  • Din punct de vedere al temperaturii interioare, ansamblul nu dispune de sistem de încălzire, ci doar de un sistem de aer condiționat, care nu face față în perioada rece, mai ales că nu există izolație a containerelor.
  • Ansamblul nu dispune de rețea de gaze medicale.
  • Fiind localizat în afara unui spital general, toate funcțiunile conexe – laborator, farmacie, spălătorie, morgă, bucătărie, spații tehnice, etc. nu sunt asigurate.
  • Containerele, având o lățime de aproximativ 2,6m și câte o baie în fiecare container, nu pot fi transformate în unități de terapie intensivă.
  • Ușile au doar 90cm lățime și prag, lucruri nepermise într-un spital (nu se poate face transportul pacientului cu targă/pat, iar evacuarea rapidă, în cazul unui incendiu, a pacienților imobilizați este imposibilă)
  • Nu există centrală termică, apa caldă se asigură cu boilere individuale montate în băi. Și lista e lungă, iar povestea e asemănătoare și la Lețcani.

„Ce urmăresc cu postarea asta? Să determin autoritățile să nu se îmbete cu apă rece și să conștientizeze că PIPERA nu poate deveni un adevărat ATI. Probabil că va putea trata cazuri medii, dar problema terapiilor intensive nu se poate rezolva cu aceste containere, oricât de mult efort și bani s-ar băga, acum, aici.

ATI uri peste noapte nu se pot face, domnilor guvernanți. Ați avut un an și jumătate la dispoziție… da, da, 18 luni. Ce ați făcut? Nimic!

Și să știți că în timp ce vă lăudați că nu închideți economia, ca să n-o omorâți, mor oameni. Mulți.

Este în regulă să nu o închideți, nimeni nu vrea asta, dar aveți un plan pentru noi? Ni-l spuneți? Sau sperați că lucrurile se rezolvă de la sine? Poate se îndură Covidul de noi și decide brusc să se retragă, nu-i așa?”, a mai scris Oana Gheorghiu.

BOMBĂ! Vedeta prinsă pe un site de adulţi. Ce tarif avea. A fost imediat concediată
Ce l-au pus să facă șefii de la Antena 1 pe Dan Negru. Când a...
FOTO. Fosta soție a gimnastului Marian Drăgulescu face videochat și a ajuns să aibă o...
Femeia care-și bea menstruația, o aplică pe ten și pictează cu ea: „E medicină pură”
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
O invazie a Rusiei în Ucraina ar avea consecinţe nemaivăzute. IATĂ ce măsuri draconice ar...
Mit FALS sau realitate? Cât de mult ajută, de fapt, alimentarea mașinii cu un combustibil...
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Elon Musk a propus lanțului McDonald’s să accepte plata cu moneda Dogecoin
Ce l-au pus să facă șefii de la Antena 1 pe Dan Negru. Când a...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Bubuie cazurile de Covid! Incidența în Constanța a ajuns la 15,49!
O actriță trebuia sa mimeze o scenă de amor pentru un videoclip. Ce a urmat...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
Începe războiul! Un fost premier al României spune exact când va începe
Șoc în România! Orașul care riscă să dispară de pe hartă. Semnalele sunt cu adevărat...
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Răzbunarea perfectă a unui angajat care a fost concediat de şef pentru că avea idei...