OMS: Măştile din pânză sunt la fel de eficiente / Ţările sunt libere să ia măsurile pe care le consideră necesare

OMS: Măştile din pânză sunt la fel de eficiente / Ţările sunt libere să ia măsurile pe care le consideră necesare
OMS: Măştile din pânză sunt la fel de eficiente / Ţările sunt libere să ia măsurile pe care le consideră necesare
Publicat: 23/01/2021, 08:53

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a transmis că măștile din pânză sunt la fel de eficiente pentru prevenția împotriva infectării cu COVID-19, chiar în cazul noilor tulpini ale virusului, deoarece modul de transmitere este acelaşi, notează AFP, potrivit Agerpres.

Măştile din pânză, nechirurgicale, pot fi folosite de toate persoanele cu vârsta sub 60 de ani care nu au probleme speciale de sănătate”, a spus directoarea departamentului tehnic de combatere a pandemiei de COVID-19 din cadrul OMS, Maria Van Kerkhove.

„În zonele unde virusul circulă, trebuie purtate măşti atunci când oamenii sunt înghesuiţi şi devine imposibil să stai la cel puţin un metru distanţă unul de celălalt, precum şi în camere cu ventilaţie slabă sau prost aerisite”, a adăugat ea într-o conferinţă de presă.

Germania şi Austria au impus portul măştilor medicale (chirugicale sau FFP2) în magazine şi mijloace de transport.

Guvernul francez a cerut să nu mai fie utilizate unele măşti textile

De asemenea, guvernul francez a cerut să nu mai fie utilizate unele măşti textile printre care cele făcute acasă, considerând că nu filtrează suficient în faţa apariţiei noilor mutaţii ale coronavirusului.

„Ţările sunt libere să ia măsurile pe care le consideră necesare”, a continuat Maria Van Kerkhove.

Or, chiar şi cu mutaţii care pot fi mai contagioase, “nu avem nicio indicaţie sugerând că modul de transmitere s-ar fi schimbat”, a subliniat directoarea departamentului tehnic de combatere a pandemiei de COVID-19 din cadrul OMS.

Este motivul pentru care, a explicat ea, în ce priveşte recomandările în vigoare, “nu intenţionăm să le modificăm în stadiul actual”.

OMS: Noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie, prezentă în cel puţin 60 de ţări şi teritorii

 Varianta britanică a coronavirusului continuă să se răspândească în întreaga lume, fiind prezentă deja în 60 de țări și teritorii, a anunțat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează AFP, potrivit Agerpres.

Varianta sud-africană, care, la fel ca cea britanică, este mult mai contagioasă, se răspândeşte mai lent şi este prezentă în 23 de ţări şi teritorii, cu 3 mai mult decât la data de 12 ianuarie, a precizat OMS în analiza sa epidemiologică săptămânală.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase