• Publicat:
  • Actualizat:
Internațional

PANDEMIA, BAT-O VINA! O nouă țară pe lista celor în care rata divorțului a crescut pe fondul izolării: Ne așteptăm la divorțuri celebre

PANDEMIA, BAT-O VINA! O nouă țară pe lista celor în care rata divorțului a crescut pe fondul izolării: Ne așteptăm la divorțuri celebre
Rata divorțurilor a crescut în New York în timpul crizei provocate de coronavirus / Sursă FOTO: Pixabay

Pandemia de coronavirus şi autoizolarea pun la încercare cuplurile căsătorite iar tot mai mulţi soţi cer divorţul, întrucât avocaţii din New York susțin că numărul clienţilor a crescut şi cu 50%.

Mai mulţi avocaţi din New York, specializaţi în divorţuri, au povestit că, în ultima săptămână, numărul celor care le-au solicitat serviciile a crescut cu 50%.

Tot mai mulţi soţi descoperă că nu le mai place atât de mult de partenerul de viaţă şi cer separarea, relatează Mediafax.

„Oameni, care au avut, până acum, un program foarte încărcat, sunt brusc izolaţi împreună, într-un moment de nelinişte maximă”, spune William D. Zabel, un celebru avocat din New York, printre ai cărui clienţi se află miliardarul George Soros sau vedeta de radio Howard Stern.

Nu ajută prea mult nici incertitudinea financiară generată de pandemie. Spectrul unei viitoare crize financiare, riscul ca unul dintre soţi să îşi piardă locul de muncă sau care este deja șomer pun o presiune suplimentară asupra cuplurilor căsătorite.

Sunt şi persoane care vor profita de criza financiară pentru a divorţa. Este vorba de soţii bogaţi, care vor profita de moment pentru a plăti o pensie alimentară mai mică. Aşa că specialișțtii se așteaptă şi la divorţuri celebre în perioadă următoare.

China a anunţat şi ea o creştere a numărului cererilor de divorţ, imediat după ieşirea din carantină.

Inchide