PANDEMIE. Țara în care trupurile celor decedați din cauza noului COVID-19 dispar! Situația, poate mai gravă decât în Italia – FOTO

PANDEMIE. Țara în care trupurile celor decedați din cauza noului COVID-19 dispar! Situația, poate mai gravă decât în Italia - FOTO
Oamenii in Ecuador lasă trupurile celor dragi pe străzi deoarece nu le mai pot ține în casă din cauza mirosului iar casele funerare sunt supraglomerate / Sursă FOTO: YouTube
Publicat: 08/05/2020, 09:26
Actualizat: 08/05/2020, 09:26

Unul dintre cele mai afectate orașe de pandemia de coronavirus din Ecuador este Guayaquil, al doilea ca mărime din țară. Virusul a apărut în oraș în martie iar doar în câteva săptămâni sistemul medical s-a prăbușit, nefiind pregătit să facă față unei astfel de pandemii.

ATENȚIE! Imagini cu puternic impact emoțional

În cursul lunii trecute, orașul a devenit din ce în ce mai cunoscut în plan internațional după ce au apărut în mediul online mai multe filmulețe în care se puteau vedea trupuri neînsuflețite lăsate pe străzi după ce morgile și casele funerare nu mai puteau face față. Multe familii au apelat la o măsură extremă – au lăsat la ușă, în exterior, trupurile celor iubitți, din cauza fricii de a nu se infecta, dar și din cauza mirosului de nesuportat.

Mai mulți doctori din Guayaquil au dezvăluit reporterilor CNN faptul că situația din spitale a fost una foarte gravă în martie și aprilie, întrucât sistemul medical nu a fost pregătit pentru o astfel de pandemie iar mulți oameni nu au mai fost ajutați sau multora dintre ei nu li s-a putut acorda minimul de îngrijire necesar.

Morgile și casele funerare, supraîncărcate

„Oamenii sunt îngroziți și speriați. Veneau oameni foarte bolnavi la spital și mureau. Începeai să ai grijă de cineva, făceai ce puteai, dar murea. Apoi treceai la următorul și tot așa. La un moment dat mai multe trupuri neînsuflețite erau puse pe jos, pe holul dintre camerele de spital și morgă. Nu mai erau saci speciali”, a povestit unul dintre doctori, care a vrut să rămână anonim.

Un alt doctor a povestit că în fiecare zi, pe holurile spitalului în care lucrează, a văzut câte 3-4 corpuri ale oamenilor decedați „Nu aveam unde altundeva să îi punem”, în contextul în care morgile și casele funerare erau suprasolicitate.

Într-un videoclip obținut de CNN se poate observa cum o familia scoate din mașină trupul unei rude și îl așază în parcarea spitalului neștiind ce să facă în continuare.

Și-a petrecut ultimele ore din viață alături de persoane decedate

Acesta este și cazul lui Flavio Ramos. A fost dus la spital când deja starea de sănătate i se agravase iar la o zi după, trupul lui era unul dintre cele „depozitate” pe holurile spitalului. La o lună după deces, familia încă nu l-a putut înmormânta deoarece autoritățile nu știu ce s-a întâmplat cu trupul lui – l-au pierdut.

Fiul acestuia, Arturo, în vârstă de 24 de ani, a povestit pentru CNN faptul că tatăl său a început să se simtă rău la sfârșitul lunii martie iar pe data de 31, starea lui de sănătate se agravase foarte tare, având probleme grave de respirație. Ulterior, fiul a încercat să îl interneze într-un spital, dar abia la a 11-a încercare a reușit, întrucât în nicio unitate medicală nu mai erau locuri.

Situația a fost cu atât mai dramatică cu cât Flavio Ramos și-a petrecut ultime ore din viață într-o cameră în care se aflau deja două persoane decedate.

La momentul transmiterii acestei știri, în Ecuador au fost confirmate peste 30.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar aproximativ 1.700 de persoane au decedat, în timp ce aproximativ 3.400 au fost declarate vindecate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Traian Băsescu tună și fulgeră. Cine i-a umilit finul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”