Peste 57.000 de doze de vaccin AstraZeneca ajung marți în țară

Peste 57.000 de doze de vaccin AstraZeneca ajung marți în țară
Peste 57.000 de doze de vaccin AstraZeneca ajung marți în țară
Publicat: 12/04/2021, 12:26

Peste 57.000 de doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge mâine în România, a anunțat Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Vaccinurile vor ajunge la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră.

57.600 de doze de vaccin AstraZeneca sosesc marţi în ţară

57.600 de doze de vaccin AstraZeneca vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional, arată CNCAV. Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman.

Până în prezent, în România au fost recepţionate 1.320.400 de doze produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând cu data de 15 februarie, 402.534 de persoane au fost imunizate cu acest tip de vaccin.

Pandemia „umflă” nota de plată la restaurant. Clienții ar putea fi nevoiți să plătească testul COVID făcut la intrare

Pandemia de COVID ar putea „umfla” nota de plată la restaurante. Clienții ar urma să plătească din propriul buzunar testul COVID făcut la intrarea în local. Patronii nu vor să suporte costurile, deși se plâng că nu au oameni la mese. Rămâne varianta „clasică” a creșterii prețurilor.

„Vânzările sunt aproape de ZERO. Zilnic, câteva pachete, câteva livrări. Și dacă e vremea bună și ai noroc de un client, doi, pe terasă, e fabulos. Tot sperăm, sperăm, sperăm. Funcționăm cu această păcăleală. O să facem, o să dregem. Acest „o să…” a devenit infinit”, reclamă Ionuț Badea, proprietar de restaurante, care închis deja un local, din cauza pierderilor și nu știe cât va mai rezista pe piață.

Situația s-ar putea remedia de la 1 iunie, când premierul Florin Cîțu a anunțat o relaxare: restaurantele vor putea fi deschise, la cel mult 50% din capacitate cu respectarea unor norme stricte.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase