Poveste emoționantă la ATI. Infirmierul care avea grijă de un pacient COVID-19 a devenit colegul lui de salon: „Nu m-am gândit niciodată că voi ajunge și eu aici”

Poveste emoționantă la ATI. Infirmierul care avea grijă de un pacient COVID-19 a devenit colegul lui de salon: „Nu m-am gândit niciodată că voi ajunge și eu aici”
Poveste emoționantă la ATI. Infirmierul care avea grijă de un pacient COVID-19 a devenit colegul lui de salon: „Nu m-am gândit niciodată că voi ajunge și eu aici” / Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 28/08/2020, 19:11

Un infirmier de la Spitalul de Boli Infecțiose din Iași care l-a îngrijit pe un paciet COVID-19 la secția de Terapie Intensivă a ajuns coleg de salon cu acesta. Infirmierul care a avut grijă de pacienții COVID-19 încă de la începutul pandemiei a mărturisit că a simțit o bucurie imensă atunci când a văzut că starea bărbatului respectiv s-a ameliorat și a fost transferat de la ATI. 

Cadrul medical lucrează de 3 ani la spitalul menționat iar de la începutul pandemiei de coronavirus a avut grijă de pacienții COVID-19. Însă miercurea trecută a fost la rândul său diagnosticat cu boala și a fost internat în unitatea în care lucrează.

Acesta a povestit pentru BZI faptul că nu credea niciodată că va ajunge pacient COVID-19, însă a menționat că avut totuși un moment plăcut când a văzut o față cunoscută, atunci când un pacient de care avusese grijă la secția ATI a fost transferat în același salon cu el.

Povestea emoționantă a unui infirmier la ATI

„Nu mi-a fost niciodată frică. M-am echipat și am intrat în salon”, a povestit Daniel C. pentru sursa citată.

Momentele prin care trec infimierii sunt de multe ori unele foarte emoționante și acesta est eși cazul lui Daniel C. care a povestit cum a reîntâlnit un pacient de care avusese grijă.

Daniel C. a aflat că are coronavirus după ce s-a testat pentru siguranța personală, deși nu avea simtomele specifice bolii. Ulterior, acesta a preferat să rămână internat în spital pentru a-și proteja familia.

„Am decis să nu plec din spital până ce două teste PCR consecutive nu se vor negativa. Am acasă prinții, soția și două fete. Nu aș fi putut să risc. Cred că persoanele care aleg să meargă acasă după 48 de ore greșesc. Ar trebui să stea în spital până se asigură că nu vor infecta și pe alții. (…) Eu am ales pentru mine și familia mea să mai rămân, deși nu an și nu am avut simptome. Zilele acestea voi fi retestat și voi reveni acasă imediat după”, a mai povestit acesta.

De asemenea, acesta a mărturisit că niciodată nu s-ar fi gândit că va ajunge pacient COVID.

„Nu m-am gândit niciodată că voi ajunge și eu aici”

În timp ce avea grijă de un pacient COVID-19, infirmierul s-a apropiat de acesta în ncercarea de a-i alina suferința și mare i-a fost surpriza când au devenit colegi de salon.

„Nu fac dirența între pacienți. S-a nimerit ca după ce am fost internat și eu să-l aducă în salon cu mine pe unul dintre pacienții pe care i-am îngrijit la Terapie Intensivă. A fost o bucurie enormă să-l văd că este bine și și-a revenit din starea în care era. M-a recunoscu, mi-a spus numele și mi-a mulțumit. Cât a fost internat la Terapie Intensivă era conștient și eu am comunicat cu el în tot acest timp. I-am dat să mănânce, l-am spălat, l-am îmbrăcat. El și-a amintit. Este o bucurie imensă să vezi pacienții că își revin din starea critică”, a mai relatat Daniel C.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase