Povestea cutremurătoare a pacientei COVID-19 care se află în stare gravă la ATI: Femeia fusese trimisă de trei ori acasă iar acum se zbate între viață și moarte

Redactor:
Alexandra Mortu
Povestea cutremurătoare a pacientei COVID-19 care se află în stare gravă la ATI: Femeia fusese trimisă de trei ori acasă iar acum se zbate între viață și moarte
Povestea cutremurătoare a pacientei COVID-19 care se află în stare gravă la ATI: Femeia fusese trimisă de trei ori acasă iar acum se zbate între viață și moarte / Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ

O femeie în vârstă de 59 de ani, bolnavă de COVID-19, se află internată în stare gravă la ATI după ce a fost trimis acasă de la spital de trei ori pe motiv că este „mai bine”. În prezent, rudele acesteia se chinuie să facă rost de plasmă autoimună și să găsească o metodă prin care tratamentul posibil salvator să ajungă la cea care are nevoie disperată de el.

Pacienta din Slatina trece printr-un adevărat calvar încă de la sfârșitul lunii octombrie când a început să se simtă rău și s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Slatina, judeţul Olt, potrivit relatărilor făcute de nora acesteia pentru adevarul.ro.

Plimbată de la Ana la Caiafa, acum în stare gravă la spital

În prezent, aceasta se află în stare gravă și luptă din răsputeri pentru viața ei, după ce ar fi fost trimisă de trei ori acasă de personalul spitalului unde se află internată la mai bine de două săptămâni de la debutul bolii.

„A început totul în ultima săptămână din octombrie. În 2 noiembrie a fost prima dată când s-au dus la Urgenţe şi au dat-o acasă, i-au spus să ia un tratament. Ulterior s-a mai dus la spital, atunci i-au făcut un CT, dar nu i-au comunicat absolut niciun rezultat, nici măcar nu i-au dat o copie după rezultat, au trimis-o acasă cu acelaşi tratament. Prima dată s-a prezentat pe 2 noiembrie, a doua oară, la două zile, pentru că nu-i scădea febra, avea starea de slăbiciune, dureri foarte mari de cap, nu avea poftă de mâncare”, a povestit nora pacientei, Cristina Din.

Se pare că femeia a fost de trei ori la UPU și nu i s-a făcut test de coronavirus din cauza lipsei de astfel de materiale.

De trei ori la UPU, fără test de COVID-19

„A luat legătura şi cu medicul de familie… Nu i-a făcut niciodată test. De trei ori a fost, înaintea internării, la Urgenţe, şi niciodată nu i-au făcut test, i s-a zis că nu au teste. A povestit că erau mulţi oameni acolo, care veneau şi cu salvarea, şi niciunul nu era testat. Iar pe ea efectiv au testat-o după internare. Au internat-o sâmbătă, în urmă cu aproape o săptămână, şi au testat-o, şi abia duminică au mutat-o pe COVID, până atunci a stat la ATI la Infecţioase”, a adăugat aceasta.

Pe 8 noiembrie, duminică, pacienta a reușit să ia legătura cu rudele sale care abia așa au aflat cât de gravă este starea ei. Ulterior, acestea s-au mobilizat să facă tot ce le stă în putere să o ajute și au apelat la diferite centre de tranfuzii și cunoscuți pentru a-i face rost de plasmă autoimună, absolut necesară pentru tratarea bolnavei.

Hibele sistemului medical, suportate de pacienții aflați în stare gravă: „Se comunică foarte greu”

„Nu se mai poate comunica cu dânsa. Azi-noapte, cu puterile pe care şi le-a strâns, şi-a luat telefonul şi l-a sunat pe cumnatul meu şi efectiv striga de durere, zicea că nu mai poate şi că o dor toate… A surprins-o o asistentă, dar nu s-a înţeles foarte bine, pentru că având masca de oxigen pe faţă… Normal, nu ai voie cu telefoane în ATI pentru că ar putea deregla aparatele. Mama soacră a avut telefonul descărcat. Cineva i l-a încărcat, probabil a solicitat ea, nu ştiu (…) Când cumnatul a încercat să vorbească cu o doamnă doctor de la ATI, nu a fost comunicativă, e şi de înţeles, a zis că are patru cazuri noi grave, cu masă de C-PAP, şi că nu are timp să ne dea nouă explicaţii la telefon. Am întrebat şi de ce tratament i se administrează. Ar avea nevoie de Remdesivir, dar am înţeles că i se administrează Ineret, nu am găsit nimic despre medicamentul ăsta… Doctorul în supravegherea căruia este a zis că-i administrează Remdesivir… Se comunică foarte greu. Înţelegem şi situaţia lor, că sunt daţi peste cap, dar vrem şi noi să ajutăm, şi dacă comunicăm, clar putem face lucruri şi sperăm să le facem la timp”, a mai pvoestit nora pacientei care a subliniat că pot obține informații de la medici în legătură cu starea bolnavei foarte-foarte greu.

Rudele femeii încearcă din răsputeri să găsească o metodă prin care plasma donată special pentru femeia bolnavă să și ajungă la ea în timp util. La centrul de Tranfuzii de la Sibiu s-au prezentat patru donatori iar la cel de la Sibiu 3.

Cristi Borcea, anunţul momentului. Nu e glumă: ”Valentina vrea asta!” Lovitură de teatru în familia...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
FOTO. Cum arată acum fosta amantă a lui Ciprian Marica! Ana Muntean s-a schimbat total
Secret MURDAR! De ce se plimbă, de fapt, stewardesele pe culoar, în avion? Nici prin...
Câștig fabulos al unui parior român! A mizat nebunește că dă gol Panțîru pentru FCSB!...
S-a aflat acum! Are sau nu Ivermectina beneficii în tratarea pacienților cu Covid?
Masoneria din România are un nou Mare Maestru
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Ce au vorbit Harry şi William la înmormântarea Prinţului Philip. Dialogul dintre cei doi, descifrat...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
Detalii NEȘTIUTE din viața Zoiei Ceaușescu ies ACUM la iveală. Totul despre întâlnirile amoroase SUPRAVEGHEATE...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Descoperire revoluționară despre corpul uman. Așa ceva nu vei citi în cărțile de anatomie
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Este din nou DOLIU în muzica populară din România: A murit RĂPUS DE CORONAVIRUS
One day check-up: analizele importante pentru evaluarea stării de sănătate a bărbaţilor
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este românca ce conduce una dintre afacerile lui Bill Gates în România şi alte...
Inchide