PRECIZĂRI. Ce se întâmplă în toamnă cu școlile, dacă vine un al doilea val de infectări. Anunțul premierului Orban

PRECIZĂRI. Ce se întâmplă în toamnă cu școlile, dacă vine un al doilea val de infectări. Anunțul premierului Orban
Ce se întâmplă luni cu starea de alertă. Premierul: „Nu vreau să mai comenteze cineva că noi cenzurăm dreptul oamenilor de a protesta” (FOTO: Alexandru Dobre - Mediafax Foto)
Publicat: 28/04/2020, 14:07

Ludovic Orban a declarat luni seara, la Digi24, că au existat multe voci care au cerut redeschiderea şcolilor, dar în analiza efectuată au fost identificate „foarte multe riscuri”, motiv pentru care s-a luat decizia reluării cursurilor în septembrie.

Întrebat ce se va întâmpla dacă un al doilea val al pandemiei va veni în toamnă, premierul a răspuns: „Dacă va veni al doilea val, trebuie să ne prindă foarte bine pregătiți. În funcţie de situaţie vom lua toate măsurile care se impun. Guvernul, de exemplu, a decis poate printre primele țări să suspende cursurile în școli și facultăți, pentru că așa am considerat necesar”.

„Astăzi, după o analiză extrem de aprofundată, pentru că au fost foarte multe voci care au cerut redeschiderea şcolilor, am luat această decizie de a menţine suspendate cursurile şi de a relua şcoala în toamnă. Pentru că, în evaluarea pe care am făcut-o, extrem de amănunţită, am identificat foarte multe riscuri în cazul deschiderii şcolilor. Aici lucrurile sunt foarte clare: viaţa, sănătatea elevilor şi profesorilor trebuie puse pe prim plan”, a declarat Ludovic Orban, luni seară, la Digi24.

Cursurile nu vor mai fi reluate în acest an școlar pentru majoritatea elevilor și studenților, a anunțat luni președintele României, Vor reveni la școală doar elevii din anii terminali (a VIII-a și a XII-a) în vederea pregătirii evaluării naționale, respectiv bacalaureatul, însă în anumite condiții.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase