Prefectul Capitalei, despre numărul mare de infectări cu noul COVID-19: Ne putem aștepta la revenirea în stare de urgență!

Redactor:
Alexandra Mortu
Prefectul Capitalei, despre numărul mare de infectări cu noul COVID-19: Ne putem aștepta la revenirea în stare de urgență!
Coronavirus în Capitală. Ședința CMSU, convocată pentru luni, la ora 15.00. Prefectul Cojanu: „Măsurile nu sunt blânde”

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a declarat după creșterea umărului de infectări cu SARS-CoV-2 în București faptul că este de așteptat revenirea la starea de urgență dacă mortalitatea la mia de locuitori depășește un anumit prag. 

Gheorghe Cojanu a fost întrebat după publicarea bilanțului de miercuri, 7 octombrie, în care au fost raportate alte noi 2.958 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, din care 514 doar în București, dacă este posibilă revenirea la starea de urgență.

Prefectul Capitalei: Ne putem aștepta la revenirea în stare de urgență!

„Deocamdată nu. Din păcate, după cum ați remarcat, ieri au fost peste 200, astăzi s-a ajuns la peste 500 de îmbolnăviri, ceea ce este grav! Lumea trebuie să înțeleagă faptul că trebuie să ne protejăm! Dar nu că ne protejăm pe noi, ci trebuie să îi protejăm inclusiv pe semenii noștri. Există multă indiferență din partea unor cetățeni. Majoritatea cetățenilor respectă aceste restricții care nu sunt convenabile nimănui, dar le respectă. Alții, în schimb, invocă tot felul de motivații”, a declarat prefectul Capitalei.

„Se vor lua măsuri extreme”

„Deocamdată, indicele nu a fost publicat. Indicele se referă la mortalitatea la mia de locuitori, să nu faceți confuzie, și îmbolnăvirile sunt alt indice. Dar, dacă această rată de incidență va ajunge la 3, atunci se vor lua măsuri extreme. Starea de urgență va fi impusă dacă se va ajunge la 3. Dar ne putem aștepta, ne putem aștepta! Deocamdată incidența este dată pe București. Ieri era 1,86”, a declarat Gheorghe Cojanu.

România a înregistrat în ultimele 24 de ore 2.958 de noi cazuri de infectare, un record negativ în acest sens, după cum informează Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Cele 2.958 de cazuri noi au fost confirmate dintr-un total de 27,814 de teste efectuate, ceea ce corespunde unei rate de 10,63% a testelor pozitive. Dintre testele efectuate în ultimele 24 de ore, 17.351 au fost efectuate în baza definiției de caz și a protocolului medical și 10.463 la cerere. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.568.071 de teste.

Totodată, miercuri a fost înregistrat și un record de decese provocate de COVID-19 (82).

Cele 82 de persoane decedate (52 de bărbați și 30 de femei) erau internate în unități medicale din județele Alba, Arad, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Ilfov și Municipiul București. 79 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru 3 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Antena 1 a dat lovitura. Puțină lume se aștepta la asta. Ce se întâmplă la...
Situaţie îngrijorătoare pe şantierul Autostrăzii A3 Transilvania. Constructorul este, practic, inexistent
Insulele italiene, locuri de „pelerinaj sexual”. Care sunt cele mai vizitate
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
EXCLUSIV! Adina Buzatu și-a câștigat primii bani din spălat parbrize. Cum a reacționat tatăl său...
ALARMANT! În plină pandemie Rusia a INSTALAT ceva în apropiere de ROMÂNIA. Cât de mare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Toți cei care au WhatsApp trebuie să afle: schimbarea fără precedent se întâmplă acum
Leacul pentru COVID-19 ar putea veni de la o banală plantă care creşte şi în...
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Familia care controlează una dintre cele mai mari tări şi bogate din lume. Ei au...
Top 3 cele mai ghinioniste zodii în data de 28 octombrie. Gemenii se vor adapta...
Inchide