Premierul Florin Cîțu, după ce două persoane au murit așteptând locuri la ATI: „Eu am spus că trebuie să facem o inspecţie în fiecare spital, zilnic”

Premierul Florin Cîțu, după ce două persoane au murit așteptând locuri la ATI: „Eu am spus că trebuie să facem o inspecţie în fiecare spital, zilnic”
Premierul Florin Cîțu, / Sursă FOTO: Alexandru Dobre - Mediafax Foto
Publicat: 19/03/2021, 15:34
Actualizat: 19/03/2021, 21:18

Premierul Florin Cîțu a susținut că nu cunoaște situația de la Spitalul Craviova, unde două persoane au murit așteptând un loc la ATI. De asemenea, acesta a precizat că în weekend va avea discuții cu Raed Arafat și Vlad Voiculescu.

Prim-ministrul Florin Cîțu a susținut că în acest weekend va fi evaluată situația locurilor la ATI. Totodată, a precizat că așteaptă explicații de la Ministerul Sănătății privind situația de la Spitalul Craiova. Două persoane bolnave de COVID-19 au murit în izolatorul acestui spitașl așteptând să se elibereze locuri la secția ATI.

Premierul Florin Cîțu: „Eu am spus că trebuie să facem o inspecţie în fiecare spital”

„Am avut o discuţie acum câteva minute cu ministrul Sănătăţii şi cu secretarul de stat Raed Arafat. Vom avea câteva întâlniri în acest weekend pentru a evalua situaţia. Aştept ca Ministerul Sănătăţii să-mi explice situaţia de la Craiova, pe care nu o cunosc. Eu am spus că trebuie să facem o inspecţie în fiecare spital, zilnic, să vedem care e situaţia. Cu siguranţă Ministerul Sănătăţii va prezenta planul pentru această perioadă în zilele următoare…”, a declarat Florin Cîțu.

De asemenea, acesta a reamintit de obiectivul pentru care luptă sistemul sanitar – 1.600 de paturi la ATI.

„Vom ajunge la 1.600 de paturi la ATI în curând!”

„Aş vrea să verificăm aceste informaţii. Am mai trecut şi anul trecut printr-o perioadă cu două valuri şi multe informaţii nu erau verificate. Repet, Ministerul Sănătăţii sigur se ocupă în acest moment de suplimentare paturilor ATI (…) În acest moment, tot personalul Ministerului Sănătăţii, cei de la DSU, duc la îndeplinire obiectivul de săptămâna trecută, de a ajunge la 1.600 paturi la ATI (…) Sunt sigur că vom ajunge la acest număr în curând!”, a mai explicat premierul.

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova (SCJU) două persoane au murit în două zile consecutiv. Pacienții infectați cu SARS-CoV-2 așteptau să se elibereze două locuri la ATI. O femeie în vârstă de 83 de ani a murit joi iar o alta, de 61 de ani, a murit în dimineața zilei de vineri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase