Profeția miliardarului Bill Gates: „Nu revenim la normalitate până în 2022! Decizia închiderii barurilor și restaurantelor este cea corectă”

Profeția miliardarului Bill Gates: „Nu revenim la normalitate până în 2022! Decizia închiderii barurilor și restaurantelor este cea corectă”
Foto: Twitter
Publicat: 14/12/2020, 10:18
Actualizat: 14/12/2020, 10:21

În ciuda optimismului legate de vaccinul anti-COVID-19, miliardarul Bill Gates avertizează că pandemia de coronavirus este departe de a se fi încheiat.

Fondatorul Microsoft este uimit de evoluția pandemiei. „Munca la acest vaccin este fenomenală”, a spus Gates, la FinTech Festival din Singapore, potrivit theblaze.com.

„Am lucrat cu aceste companii farmaceutice, și-au dat toată silința, slavă Domnului, aceste vaccinuri vor pune capăt pandemiei”, a spus Gates.

Gates a subliniat că vor exista șase vaccinuri anti-COVID-19 până în primăvara lui 2021, acestea urmând să fie aprobate până în vară.

Totuși, Gates spune că va mai dura un an până când vom reveni la normalitate.

„În vara lui 2021, țările bogate vor avea o acoperire mult mai mare de vaccinare, comparativ cu alte țări. Țările bogate vor reveni primele la normalitate”, a spus Gates.

„Cred însă că virusul va rămâne în lume, vom fi în continuare conservatori cu privire la evenimentele publice, vom purta în continuare măști”, a profețit Gates.

„Trebuie să eliminăm virusul, aproape peste tot – vedem cum țări care au avut succes în lupta cu Covid – Australia, Singapore, Hong Kong, Coreea de Sud – întotdeauna există și acolo riscul de reinfectare”, a continuat miliardarul. „Sunt nevoiți să restrângă turismul, călătoriile, dar în vară vor da drumul la tot”.

„Nu vor reveni la normalitate până la jumătatea lui 2022”, a mai spus Gates.

Duminică, Gates a vorbit și despre închiderea restaurantelor, a acțiune care a ruinat numeroase afaceri de pe glob.

„Barurile și restaurantele din cele mai multe țări vor fi închise, pe măsură ce traversăm acest val pandemic”, a spus Gates. „Cred, din păcate, că măsura este cea corectă…”.

„Decizia privind școlile este mai complicată”, a continuat Gates.

FDA anunță care sunt principalele efecte secundare ale vaccinului Pfizer-BioNTech

Agenția americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) a anunțat principalele efecte adverse ale vaccinului împotriva COVID-19 produs de către Pfizer-BioNTech.

Informațiile vin în contextul în care vaccinul a fost aprobat în Statele Unite de către FDA, iar primele doze ale acestuia vor ajunge luni în centrele de vaccinare din această țară, informează digi24.ro.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase