VIDEO | Raed Arafat, despre numărul infecțiilor zilnice: Situația necesită precauție, dar nu este îngrijorătoare

Publicat: 27/01/2022, 14:48
Actualizat: 27/01/2022, 14:53

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a vorbit, joi, despre numărul infecțiilor zilnice, care este de peste 30.000. El spune că „situația necesită precauție, dar nu este îngrijorătoare”.

„Faptul că varianta Omicron are impact mai puțin din punctul de vedere al gravității este un lucru foarte pozitiv. Normal că ar trebui să rămânem precauți. Nu aș categorisi îngrijorătoare sau neîngrijorătoare. Este o situație care necesită precauție pentru următoarele două – trei săptămâni, până atingem vârful, după care vedem că începe să scadă, Trabuie monitorizat, trebuie adaptat”, a spus, joi, Raed Arafat, într-o conferință de presă.

Esențial, însă, spune șeful DSU, este ca oamenii să respecte regulile de protecție sanitară.

„Insistăm mai ales asupra purtării măștii. Considerăm că este, poate, cea mai eficientă metodă, cu excepția vaccinării, care poate preveni stările grave și ajungerea la terapie intensivă sau la deces. În rest, așteptăm să vedem care va fi evoluția și la un moment probabil că o să scadă complet numărul cazurilor Delta și o să avem preponderent Omicron”, a mai spus Raed Arafat.

Peste 31.600 de persoane au fost confirmate cu infecție cu SARS-CoV-2, iar alte 71 au murit din cauza bolii, în ultimele 24 de ore, anunță, joi, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

„În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 31.683 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 2.572 mai puțin decât în ziua anterioară. 3.388 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare”, potrivit sursei citate.

Bilanțul zilnic este mai mic, comparativ cu ziua anterioară. Miercuri au fost anunțate 34.255 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2.

De asemenea, au fost raportate 71 decese, dintre care 2 decese anterioare.

Și cifra deceselor este în scădere, față de ziua precedentă, când au fost raportate 94 decese, fără a fi anunțate decese anterioare.

În total, până astăzi, 27 ianuarie, pe teritoriul României au fost înregistrate 2.114.834 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 41.400 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.873.747 de pacienți au fost declarați vindecați.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult