Roboții luptă împotriva coronavirusului. Uniunea Europeană a făcut anunțul: 200 de roboți pentru dezinfectare vor fi puși la dispoziția spitalelor europene!

Redactor:
Alexandra Mortu

Comisiaa Europeană din România a anunțat că vor fi achiționați 200 de roboți pentru dezinfectare care vor fi puși la dispoziția spitalelor europene. Omenirea are un nou sprijin în lupta împotriva virusului SARS-CoV-2: roboții care dezinfectează camerele în doar 15 minute.

„Roboții pot dezinfecta camerele standard pentru pacienți cu ajutorul luminii ultraviolete, într-un interval de numai 15 minute”, mai notează sursa citată.

Procesul este controlat de un operator, care va fi amplasat în afara spațiului de dezinfectat, pentru a evita orice expunere la lumina UV.

„Europa a rămas optimistă și solidară în timpul crizei actuale. De la repatrierea cetățenilor UE rămași în străinătate până la creșterea producției de măști și asigurarea faptului că echipamentele medicale ajung la cei care au nevoie de acestea pe piața unică, acționăm pentru a ne proteja cetățenii. Acum implementăm roboți de dezinfecție în spitale, astfel încât cetățenii noștri să poată beneficia de această tehnologie care poate salva vieți”, a declarat comisarul european al Pieței Interne Thierry Breton.

Roboții pentru dezinfectare, în lupta cu pandemia de coronavirus

Și în România există un robot pentru dezinfectare numit Victor, după renumitul bacteriolog și morfopatalog Victor Babeș. Un robot produs integral în România distruge microorganismele patogene, inclusiv coronavirusul, cu ajutorul radiațiilor. În prezent, dispozitivul este folosit la Spitalul Universitar din București, unde a fost donat de producător.

Produs de startup-ul Modulab, robotul, botezat Victor, utilizează radiații UV-C și poate fi folosit pe timp de noapte pentru sterilizarea spațiilor închise.

Cu ajutorul unor lămpi cu ultraviolete fixate pe platforma robotică, dispozitivul are capacitatea să dezinfecteze o zonă de 20 de metri pătrați în aproximativ 10 minute, ceea ce-l face extrem de eficient, mai ales că România se află în plină pandemie de coronavirus.

Robot anti-coronavirus produs în România

Robotul dispune de o funcție de autonomie de 5 ore, dar și de telecomandă, ceea ce îi crează avantajul de a se deplasa fără să-i implice pe angajații unității medicale. De precizat că dispozitivul are capacitatea să dezinfecteze inclusiv îmbrăcămintea și echipamentele, dacă acestea se află pe raza luminii ultravioletă.

Producătorul Modulab va mări, în perioada următoare, producția, iar tot mai multe spitale vor veneficia de proprietățile acestor roboți.

„Știam că trebuie să acționăm rapid. Lumea se îndrepta spre o criză pe care nu o mai văzusem până acum și aveam o armă secretă care putea face diferența, literalmente, între viață și moarte”, a spus Ioana Calen-Popescu, coproprietar și CEO al Modulab.

În prezent, robotul Victor este utilizat în cadrul Spitalului Universitar din București. (Mai multe DETALII despre robotul Victor, produs în România, AICI)

Roboții luptă împotriva coronavirusului. Uniunea Europeană a făcut anunțul: 200 de roboți pentru dezinfectare vor fi puși la dispoziția spitalelor europene!
Robotul Victor, produs de Modulab / Sursă FOTO: Modulab – Facebook

 

Ce NEBUNIE. Marius Şumudică nu mai vine la Universitatea Craiova şi semnează cu un club...
BREAKING! A murit în puşcărie, la puţin timp după ce a fost diagnosticat cu COVID-19
FOTO. Crina Abrudan, topless în Dubai! S-a pozat fără sutien și fără rețineri la arabi
Bani în plus de la stat pentru acești angajați! Care este condiția
Gigi Becali are o avere uriașă! Ce loc ocupă în topul celor mai bogați români...
Este anunţul momentului pentru toţi românii cu credite la bănci. Ce se va întâmpla, de...
Pro şi contra paşaportului Covid. Tot mai mulţi lideri europeni sunt de acord cu ideea,...
BANCUL ZILEI – Blonda indecentă și polițistul
Studiu îngrijorător: Pacienții vindecați de COVID se întorc în spital cu alte boli, iar unul...
BREAKING! A murit în puşcărie, la puţin timp după ce a fost diagnosticat cu COVID-19
Ea este mândria romilor! Este frumoasă, dar și deșteaptă. A fost admisă la 5 facultăți...
Un FOTOGRAF amator care imortaliza niște capre negre din România a SURPRINS ceva neașteptat în...
Două zone din România, pe lista destinațiilor de vacanță recomandate de New York Times
Ce se întâmplă chiar acum, imediat după înmormântarea lui Bogdan Stanoevici. Fiul său a luat...
Această prezentatoare a testat o păpuşă bărbat pentru sex. La un moment dat femeia a...
Știrea șoc a momentului în România: Cunoscuta prezentatoare TV A MURIT
5 motive să faci amor dimineața
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Miliardarul necunoscut al României. Cum a ajuns de la vânzarea de îngheţată în anii '90...
DOLIU in lumea politica! A MURIT! Ion Iliescu – Am aflat cu profund regret vestea...
Inchide