S-a aflat! De ce s-a răspândit coronavirusul atât de mult la abatorul din Germania unde aproape 1.000 români s-au infectat

S-a aflat! De ce s-a răspândit coronavirusul atât de mult la abatorul din Germania unde aproape 1.000 români s-au infectat
S-a aflat! de ce s-a răspândit coronavirusul atât de mult la abatorul din Germania unde aproape 1.000 români s-au infectat / Sursă FOTO: Profimedia Images
Publicat: 24/07/2020, 22:06
Actualizat: 24/07/2020, 22:09

Cercetătorii germani au descoperit de ce la abatorul din Toennies, Germania, unde aproximativ 1.000 de români au contractat virusul SARS-CoV-2, boala s-a răspândit atât de repede în rândul lucrătorilor.

În cercetarea realizată de Centrul de Investigaţii pentru Infecţii din Helmholtz, Clinica Universitară din Hamburgo-Eppendorf şi Institutul de Virologie Experimentală Leibniz (HPI) se arată că factorul de transmitere masivă a COVID-19 a fost un „superspreader” – o persoană infectată foarte contagioasă, care a răspândit virusul pe o rază de circa 8 metri în jurul său, mult peste distanţa de 1,5 – 3 metri între persoane recomandată de autoritățile din Sănătate.

De asemenea, specialiștii notează răspândirea virusului a fost favorizată și de temperaturile reduse din interiorul abatoarelor, de funcţionarea sistemelor de aer condiţionat, de aerisirea slabă a spaţiilor de lucru cu aer natural şi, și de efortul fizic care determină intensificarea respiraţiei lucrătorilor.

„Superspreaderul”, unul dintre factorii care au favorizat răspândirea accelerată a coronavirusului

La abatorul companiei Tonnies, din districtul german Guetersloh, 2.100 de lucrători au contractat virusul SARS-CoV-2, din aceștia aproximativ 1.000 fiind români.

Abatorul german a fost redeschis abia la mijlocul lunii iulie, după ce autoritățile germane au efectuat controale pentru a vedea dacă au fost luate măsurile de siguranță, printre ele numărându-se și instalarea de filtre HEPA pentru filtrarea aerului, asemănătoare celor folosite în avioane şi în sălile de operaţii din spitale.

Ministrul general al Sănătății din regiunea Renania de Nord-Westfalia a declarat că vor fi făcute inspecții regulate la abatorul Tonnies recent deschis. Una dintre măsuri este și testarea regulată pentru coronavirus a celor aproximativ 6.500 de angajați.

Procuratura din oraşul german Bielefeld a anunţat pe 17 iulie declanşarea unei anchete împotriva conducerii companiei Tönnies, deţinătoarea unui abator şi a unei fabrici de ambalare a cărnii unde s-au infectat cu coronavirus circa 1400 de angajaţi.

Recent, Centrul European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (ECDC) a atenţionat că noul coronavirus poate fi transmis şi prin aerosoli (n.r. particule foarte mici care pot rămâne în suspensie în aer și pot apărea din cauza picăturilor infectate, precum și în timpul vorbitului sau a cântatului).

Un fost muncitor la abatorul din Germania a povestit experiența cumplită prin care a trecut atunci când era angajat

„Am lucrat la Tönnies ca muncitor în fabrica de procesare a cărnii timp de doi ani. Terminam adesea după cele 8 ore convenite. Erau 12 sau chiar 13 ore. Am notat orele suplimentare. La final, însă, nimic din toate acestea nu s-au regăsit pe fluturașul de plată al salariului(…) Era foarte rece și umed, liniile de asamblare a cărnii se mișcau foarte repede. I-am auzit pe colegi plângând noaptea de la atâta durere, mâinile le erau umflate cu totul”, relatează fostul angajat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun