SACI DE GUNOI în loc de botoși de protecție! Reacția managerului Spitalului de Urgență Craiova

SACI DE GUNOI în loc de botoși de protecție! Reacția managerului Spitalului de Urgență Craiova
Publicat: 26/03/2020, 14:08
Actualizat: 26/03/2020, 14:12

Medicul rezident de la UPU Craiova care a folosit saci de gunoi lipiți cu leucoplast pe post de botoşi de protecție a avut „o abordare total greşită”, spune managerul Spitalului de Urgenţă Craiova, Teodor Sas.

Managerul Spitalului de Urgenţă Craiova, Teodor Sas, a declarat, pentru MEDIAFAX, că personalul din UPU „nu are nevoie de botoşi pentru că are bocanci de protecţie”.

Cât despre sacii de gunoi folosiţi de medicul rezident, acesta spune că „e o abordare total greşită”.

„Am auzit şi eu astăzi. După părerea mea, este o abordare total greşită din partea acelui medic. Nu e normal să-ţi pui saci de gunoi în picioare. Echipamente de protecţie specială există pentru cazuri suspecte sau cazuri confirmate, există la nivelul secţiei de Primiri Urgenţe, ATI, la nivelul blocului operator. Aceste combinezoane de protecţie şi măşti speciale se folosesc în cazul unor cazuri confirmate. Există un protocol aprobat de Ministerul Sănătăţii de utilizare raţională a echipamentelor de protecţie, care ştiţi că este o problemă atât la nivel naţional, cât şi la nivel Mondial”, a spus Teodor Sas.

Acesta a adăugat că nu a văzut imaginile, dar din câte ştie la UPU există toate echipamentele necesare pentru protecţie.

La rândul său, medicul rezident de la UPU Craiova care s-a echipat cu saci de gunoi, Sorin Alexandru, a declarat pentru MEDIAFAX că în noaptea de 24/25 martie a fost de gardă în Unitatea de Primiri Urgenţe. În cele 12 ore de serviciu, au ajuns trei oameni care ar fi putut fi infectaţi cu noul coronavirus. La ultimul bolnav nu mai erau botoşi de unică folosinţă, aşa că a improvizat un echipament.

Sorin Alexandru spune că personalul din UPU nu are combinezoane sau măşti cu filtru special de protecţie, ci doar halate de unică folosinţă, folosite în general de vizitatori, mănuşi, măşti chirurgicale şi botoşi de unică folosinţă.

Astfel, riscul ca medicii şi asistentele să se îmbolnăvească este mare.

„Ne întâlnim cu destule cazuri în perioada asta în care pacienţii ar putea fi infectaţi. Ei vin pentru diverse afecţiuni în UPU. Noi îi consultăm, unii dintre ei au simptome respiratorii, alţii nu. Pe unii îi îndrumăm către boli infecţioase. Echipamentul în astfel de situaţii nu presupune, cel puţin din punctul de vedere al dotării noastre, combinezon, viziere sau alte lucruri de genul ăsta. Avem un halat din acela cum aţi văzut, botoşi, mănuşi, mască, bonetă şi cam atât.(…) Spitalul ne oferă cam ce are”, a mai spus medicul resident.

Anterior, medicul rezident a scris pe Facebook că s-a echipat cu saci de gunoi, prinşi cu leucoplast, halat de unică folosinţă, neimpermeabil, şi cu o vizieră împrumutată de la o colegă, pentru a consulta un pacient suspect de infecţie cu noul coronavirus.

Potrivit managerului SJU Craiova, joi, în depozitul spitalului de Urgenţă Craiova sunt aproximativ 150 de combinezoane de protecţie pentru coronavirus şi 200 de măşti FFP2.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cătălin Bordea, ARS la bani după ce a câştigat America Express? Producătorii au luat foc,...
FOTO. Imagini hot cu soția lui Dan Petrescu în costum de baie! Cum arată la...
GALERIE FOTO Patru morți și trei mașini Porsche implicate într-un accident rutier groaznic petrecut în...
6 pești TOXICI, de evitat ☢️ Au foarte mult MERCUR
Soțul milionar al Alinei Vidican, cadou de sute de mii de dolari pentru ea! Nu...
Banca Transilvania vinde o mașină cu motorul și cutia defecte. Merită “Cinciarul” 5000€?
Subiecte simulare română Bacalaureat 2023. Subiecte, barem și rezolvări pe EDU.ro! Emoții mari pentru candidați!
BANCUL ZILEI. Bulă vrea să agațe o tipă bună: Domnișoară, pot să vă servesc cu...
Cifrele României doboară Ungaria. Capitolul la care vecinii au fost ajunşi din urmă
Adevărul despre Visuri la Cheie. Ce se întâmplă, de fapt, în emisiunea de la Pro...
Tocmai PENTAGONUL spune că suntem urmăriți de o NAVĂ-MAMĂ extraterestră
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
SE DAU 20.000 de lei de persoană! Vestea cea mare a venit CHIAR ACUM. Cine...
Oana Lis, diagnosticată cu o boală teribilă. „Mi s-a părut ceva ciudat și am mers...
Nicolae Ciucă a stat la masa trativelor cu președintele Consiliului European. Ce subiecte au fost...