SCANDAL. Un celebru virusolog german a fost amenințat cu moartea după ce a postat un mesaj pe Twitter: „Bea asta și te vei imuniza”

SCANDAL. Un celebru virusolog german a fost amenințat cu moartea după ce a postat un mesaj pe Twitter: „Bea asta și te vei imuniza”
Christian Drosten, ținta amenințărilor
Publicat: 30/05/2020, 16:29

Un cunoscut virusolog german este ținta criticilor și a amenințărilor cu moartea venite din partea adepților teoriilor conspirației și a opozanților față de restricțiile autorităților impuse în pandemie. Unul dintre cei mai mari virusologi mondiali, Christian Drosten se confruntă cu o campanie de denigrare susținută de unul dintre cele mai populare ziare nemțești. 

Încă de la izbucnirea pandemiei, virusologul Drosten, care consiliază şi guvernul federal, a fost atacat şi chiar ameninţat cu moartea de organizații care spuneau despre el că face jocurile politicienilor de la putere, potrivit AFP.

Studiile directoruli Institutului de virusologie al spitalului universitar Charite din Berlin au fost prezentat drept mincinoase de ziarul-tabloid Bild.

De atunci, expertul a devenit ținta amenințărilor mai multor opozanți ai măsurilor restrictive impuse de Guvern.

Virusologul german, alături de „Îngerul morții” pe afișe

Într-o reală campanie agresivă împotriva virusologului, s-au creat afișe și mesaje denigratoare. Un afiș în care chipul expertului apare alături de Josef Mengele, medicul nazist de la Auschwitz, numit „Îngerul morţii” în urma experimentelor sale realizate pe deținuți, a apărut în centrul orașului Munchen cu mesajul „Aveți încredere în mine, sunt medic!”.

Având în vedere că este consilier al Guvernului, Experul este asociat de o grupare de adepți ai teoriilor conspirației cu ministrul Sănătății Jens Spahn și cu Angela Merkel. Cei care cred că pandemia de coronavirus este o manevră politică le cer demisia celor trei.

În timp ce cele mai multe publicații nemțești îl apreciază pe virusolog pentru implicarea în lupta coronavirusului, tabloidul Bild conduce atacul împotriva acestuia.

Un mesaj pe Twitter al virusologului i-a înfuriat pe adepții teoriilor conspirației

Christian Drosten a publicat luni pe Twitter un mesaj venit din partea unui reporter al ziarului care îi oferea o oră la dispoziție pentru a răspunde unor critici ale altor oameni de știință asupra unui studiu al său care relevă că adulții și copiii infectați sunt la fel de contagioși.

Drosten a analizat cantitatea de coronavirus descoperită în gâtul copiilor şi tinerilor şi a ajuns la concluzia că nivelul concentraţiei poate fi  similar  cu cel descoperit la adulţi. În urma acestui studiu, virusologul a susținut închiderea școlilor și a grădinițelor, fapt care i-a deranjat pe opozanții restricțiilor.

Virusologul a considerat că avea „ceva mai bun de făcut” decât să răspundă ziarului. Drosten a devenit ţinta atacurilor după ce a publicat mesajul alături de  numele şi numărul de telefon al reporterului de la „Bild”, date pe care virusologul le-a șters ulterior.

Virusologul, amenințat cu moartea: „Bea asta  și te vei imuiza!”

Replica tabloidului a venit în seara în care mediucl a publicat mesajul: studiul lui Drosten este un „fals grosolan”, a afimrat ziarul care a citat oameni de știință care au declarant ulterior că nu au fost contactați niciodată de Bild și nu au făcut acele declarații.

De atunci, redactorul său şef al publicației a negat acuzaţia că ar fi condus o campanie împotriva lui virusologului. „Asta nu contează, este o născocire”.

După ce a publicat mesajul pe Twitter, medicul a primit tot felul de amenințări care au atras atenția și Ministrului de Interne care a anunțat că autoritățile vor fi vigilante și vor avea o toleranță 0 în fața acesor manifestări.

Virusologul a mărturisit că în luna aprilie a primit amenințări grave cu moartea. Medicul a povestit că a primit un pachet cu un eşantion pozitiv de COVID-19 şi cu mesajul:”Bea asta și te vei imuniza!”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului