Secretarul de stat Andrei Baciu anunță: Vom operaționaliza încă 73 de paturi ATI

Secretarul de stat Andrei Baciu anunță: Vom operaționaliza încă 73 de paturi ATI
Andrei Baciu că numărul de paturi ATI va crește / Sursă FOTO: Eduard Vînătoru - Mediafax Foto
Publicat: 18/04/2021, 20:10
Actualizat: 18/04/2021, 20:14

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu, a transmis duminică, 18 aprilie, că în România mai erau libere 20 de paturi ATI, dar că vor fi operaționalizate încă 73. 

Andrei Baciu și Florin Cîțu au participat la ședința Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI). Premierul este și ministru interimar al Sănătății și i-a delegat majoritatea sarcinilor lui Andrei Baciu.

Andrei Baciu: Vom avea încă 73 de paturi ATI

Secretarul de stat a anunțat printr-o postare pe Facebook faptul că „se lucrează pentru operaționalizarea a încă 73” de paturi ATI.

„Căutăm soluții pentru a suplimenta numărul acestora, iar pacienții infectați cu SARS-COV-2 și care au o formă gravă a bolii să fie transferați cât mai repede în secțiile de Terapie Intensivă. Specialiștii ne-au informat că rata de pozitivare este în scădere și sperăm să rămânem pe acest trend descendent. Important este că sunt tot mai multe persoane vaccinate, iar acest lucru ne dă speranța că într-un timp cât mai scurt putem să renunțăm la unele măsuri restrictive”, a transmis Andrei Baciu.

De asemenea, Florin Cîțu a făcut declarații la sfârșitul ședinței în care a anunțat că au fost operaționalizate încă 20 de paturi la Terapie Intensivă.

„Situaţia pentru Terapie Intensivă rămâne tensionată”

„La nivel naţional, acum sunt 20 de paturi libere. Totuşi, situaţia pentru Terapie Intensivă rămâne tensionată, resursele pe care trebuie să le alocăm trebuie să rămână mari”, a declarat premierul Florin Cîţu.

Totodată, a reamintat faptul că rata incidenței cazurilor COVID-19 se află în scădere în București și orașele mari – „ceea ce este un lucru bun”.

„Lucrurile merg bine, avem şansa să ajungem la 50% la sfârşitul lunii mai”, a susținut prim-ministrul.

În România, campania de vaccinare anti-COVID-19 a ajuns la un prag de 1,5 milioane de persoane vaccinate cu ambele doze de vaccin. De asemenea, aproape 1 milion de persoane au fost vaccinate cu o singură doză.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase