GESTUL simplu care te păzește de infecția cu noul coronavirus

GESTUL simplu care te păzește de infecția cu noul coronavirus
Gestul simplu care te ferește de infectarea cu orice virus / Foto: Shutterstock
Publicat: 09/03/2020, 18:50
Actualizat: 09/03/2020, 19:03

Un sfat de igienă la fel de util ca spălarea frecventă a mâinilor, în contextul noii epidemii de coronavirus, este acela de a nu duce sub nicio formă mâna la nas, gură sau ochi.

Medicii atrag atenția asupra unui gest important care trebuie să devină reflex, scrie El Pais. Părinții trebuie să-și educe copiii să ducă antebrațul la gură sau nas când vor să se scarpine sau când tușesc, spun specialiștii.

Trebuie să ne spălăm din abundență cu apă și săpun pe mâini, trebuie să ne spălăm pe față, trebuie să evităm să ducem mâna la față, la nas sau la ochi, atrag atenția medicii epidemiologi.

Gestul simplu care te păzește de noul virus / Sursa foto: El Pais

Experții spun că igienizarea mâinilor cu săpun este o metodă eficientă pentru a preveni infectarea cu coronavirus, dar multe persoane caută soluții alternative. Tocmai de aceea, gelurile antibacteriene au ajuns atât de populare în ultima vreme. Dar cum se folosesc corect?

În vreme ce nu este suficient să-ți treci mâinile pe sub jetul de apă pentru a scăpa de bacterii și virusuri, nici frecarea lor cu un gen antibacterian nu ajută prea mult.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase