Șofer ROMÂN de TIR din Spania, infectat cu noul coronavirus, scos de la Terapie Intensivă în aplauzele medicilor – VIDEO

Redactor:
Gandul
Șofer ROMÂN de TIR din Spania, infectat cu noul coronavirus, scos de la Terapie Intensivă în aplauzele medicilor – VIDEO
Sursă FOTO: captură Twitter

Primul pacient cu coronavirus din Vigo, Spania, un șofer român de TIR, a plecat de la terapie intensivă a Spitalului Alvaro Cunqueiro, unde era internat din noaptea 6 martie. 

Daniel, care locuiește în Moana și este șofer de camion, a călătorit la Madrid pe 22 februarie, pentru a-și vizita familia, potrivit lavozdegalicia.es, citată de stiridiaspora.ro.

Ulterior, în săptămâna următoare a mers de câteva ori la camera de urgență, iar duminică seara, pe 1 martie, a fost internat.

Însă șoferul român, timp de patru zile nu a fost suspect de infectare cu noul coronavirus și nu a fost testat.

Rezultatul testului care a fost pozitiv a venit abia pe 4 martie iar a doua zi a fost depistată la fel și soția sa. Apoi, fiul ei de 15 ani și nepoata, de 27. Femeia și nepoataa fost declarate deja vindecate.

Cum a evoluat starea de sănătate a lui Daniel

Daniel, mutat la Terapie Intensivă în stare critică

Imediat după confirmarea cu coronavirus, din cauza unei afecțiuni cardiace, starea lui Daniel s-a deteriorat și a fost mutat la Terapie Intensivă în stare critică. Abia după trei săptămâni, starea lui s-a îmbnătățit foarte mult și miercuri la prânz a fost mutat într-o altă secție a spitalului, unde va mai sta internat încă câteva zile, potrivit sursei citate.

Când a părăsit Terapia Intensivă, tot personalul care a fost acolo l-a aplaudat, iar el și-a ridicat brațul în semn de recunoștință pentru aceste 19 zile în care a fost tratat.

Daniel nu e vindecat încă, deoarece în ultimele teste pentru virusul SARS-CoV-2 a ieșit pozitiv, dar ce a fost mai rău pentru el s-a terminat.

„A plecat de la noi într-o stare excelentă”

„Suntem foarte fericiți, mândri, serviciile de terapie intensivă sunt principalul exponent al luptei împotriva coronavirusului”, a spus șefa serviciului, Dolores Vila.

Medicul  a explicat faptul că acest pacient a ajuns cu o situație clinică foarte gravă, pneumonie bilaterală și suferință respiratorie. A fost ventilată mecanic, dar cel mai important este că a depășit toate aceste probleme.

„A plecat de la noi într-o stare excelentă”, spune șeful UCI.

Inchide