Spitalul Witting din București amână o parte din internări din cauza focarului de COVID

Spitalul Witting din București amână o parte din internări din cauza focarului de COVID
Sursa foto: Facebook/SpitalWitting
Publicat: 26/01/2022, 11:42

Spitalul Witting din Capitală a anunțat că a suspendat internările în secțiile de chirurgie generală și medicină internă, ca urmare a numărului mare de infectări cu SARS-CoV-2, atât în rândul pacienților, cât și în rândul personalului medical.

Măsura va rămâne în vigoare timp de patru zile, după cum informează Digi24.

În urma anchetei epidemiologice care a avut loc, s-a constatat existența unui număr mare de infectări la personalul medical și la pacienți în secțiile de chirurgie generală, medicină internă și la farmacie. În aceste condiții, s-a luat mpsura sistării internărilor până în 30 ianuarie.

Totodată, pacienții care au fost contacți cu cei pozitivi vor fi izolați și vor sta singuri în saloane, iar angajații care i-au îngrijit vor fi identificați.

De asemenea, toți angajații de la chirurgie generală, medicină internă și farmacie vor fi testați.

Focare de COVID în nouă spitale din București

La nivelul Capitalei au fost înregistrate nouă focare de COVID-19 în spitale, unul dintre acestea fiind la spitalul Witting. Marți dimineață fuseseră confirmate zece infectări în rândul personalului angajat la această unitate sanitară.

Alte focare au fost înregistrate la spitalele Elias, Sfânta Maria, Grigore Alexandrescu, Fundeni, Cantacuzino, Colentina, Colțea și Alexandru Obregia.

Cele mai multe persoane infectate sunt asistente și infirmiere, în rândul lor fiind constatată și cea mai mare reticență în ceea ce privește vaccinarea anti-COVID.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus recent că se așteaptă la o agravare a situației și a informat că ia în calcul relocarea pacienților și/sau a personalului medical în cazul în care activitatea vreunui spital va fi afectată.

Peste 34.000 de oameni au fost diagnosticați, în ultimele 24 de ore, cu COVID-19. Acesta este cel mai mare număr de infecții zilnice înregistrate în România, de la debutul pandemiei.

„Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 26 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 34.255 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2”, transmite Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Este aproape o dublare a cazurilor noi comparativ cu ziua precedentă. Marți au fost înregistrate 19.685 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS–CoV–2.