SPRIJIN. Fundația „Mereu Aproape” a cumpărat pentru SMURD două unități mobile de Terapie Intensivă care sunt realizate pe structură de TIR. Donația este de aproape un milion de euro / GALERIE FOTO

Publicat: 16/04/2020, 16:46
Actualizat: 16/04/2020, 16:48

Fundația Mereu Aproape ajută Departamentul pentru Situații de Urgență prin Fundația pentru SMURD cu două unități mobile de terapie intensivă cu câte 12 paturi pentru a gestiona tratarea pacienților critici infectați cu SARS–CoV–2.

Valoarea achiziției pentru cele două unități mobile este de 543.360 USD, la care se adaugă 19% TVA și taxe vamale. Fundația Mereu Aproape dotează cele două unități mobile cu 24 de monitoare de funcții vitale și 24 de console cu injectomate și perfuzomat, dotări în valoare totală de 278.000 EURO.

„Aceste unități mobile de terapie intensivă sunt realizate pe structura unui tir și pot fi deplasate rapid pentru a crește capacitatea celor mai aglomerate spitale din țară de a oferi îngrijire pacienților infectați cu SARS-CoV-2. Pe durata pandemiei, unitățile mobile de terapie intensivă pot fi amplasate în curtea unui spital supraaglomerat de primă linie, pot fi racordate la rețeaua electrică dar și la cea de oxigen a spitalului, având totodată și autonomie proprie pentru situații speciale.

Unitățile mobile achiziționate și dotate de Fundația Mereu Aproape intră în patrimoniul Departamentului pentru Situații de Urgență prin Fundația pentru SMURD devenind astfel parte a dotării României cu echipament de înaltă performanță pentru răspuns la dezastre”, se arată într-un comunicat al Fundației Mereu Aproape.

Potrivit sursei citate, cele două unități mobile de terapie intensivă pot fi folosite în orice situație de calamitate naturală sau accident cu victime multiple.

„Convinși că bunătatea vindecă lumea și înarmați cu încrederea arătată de donatorii noștri de la Teledonul Români Împreună care ne-au fost și ne sunt alături, venim în sprijinul celor afectați de pandemie, cadre medicale și pacienți deopotrivă. Și pentru ca intervenția să poată fi făcută eficient, cumpărăm și echipăm cele două unități mobile cu aparatura esențială în activitatea de Terapie Intensivă”, declară Alessandra Stoicescu, Președinte Fundația Mereu Aproape.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență precizează că mobilizarea societății civile în această perioadă este exemplară.

„Prin unitățile de terapie intensivă achiziționate de Fundația Mereu Aproape se ajunge iată la 4 astfel de unități disponibile la nivel național. Aceste unități mobile vor asigura un răspuns rapid și coordonat în cazul unui aflux major de pacienți critici într-o anumită regiune atât în contextul pandemiei actuale cât și în contextul oricărui dezastru major cu care țara noastră s-ar putea confrunta în viitor. Ne bucură mobilizarea societății civile pentru susținerea acestui demers și a eforturilor de gestionare cât mai eficientă a situațiilor cu un număr mare de victime. Încrederea și susținerea populației pentru tot personalul medical aflat astăzi în linia întâi, precum și mobilizarea exemplară a societății civile în această perioadă dificilă, ne arată că nu suntem singuri și că vom reuși împreună.”, precizează  Raed Arafat.

Achiziția este făcută de Fundația Mereu Aproape din fondul de solidaritate în valoare de 4.046.687 euro creat prin Teledonul național Români Împreună și destinat sprijinului de urgență al cadrelor medicale din România în salvarea cât mai multor pacienți infectați cu noul coronavirus.

ŞOC! O mare sportivă a României, înfometată şi abuzată în secret: "Mi-a pus mâna pe...
Cu cine a fost prinsă Mihaela Rădulescu, în pat? Dezvăluiri incredibile despre bărbatul cu care...
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Dieta împotriva inflamației. Alimentele care luptă cu îmbătrânirea, durerea și bolile cronice
Lista vedetelor din emisiunea Survivor 2022, cumpărată de PRO TV: fostul bodyguard al lui Gigi...
O pandemie ascunsă? Boala care ucide mult mai mulţi oameni decât se credea
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
VIDEO. Cum arată capsulele pentru sinucidere asistată în 30 de secunde
Cu cine a fost prinsă Mihaela Rădulescu, în pat? Dezvăluiri incredibile despre bărbatul cu care...
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
CUM s-au bucurat MICUȚII de cadourile de la MOȘ Nicolae! Video
Dezvăluirea surprinzătoare făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Un sfârșit cumplit
VESTE ȘOC despre LIVIU DRAGNEA! NIMENI nu ar fi crezut că se va întâmpla asta
Ce greșeală a fost descoperită pe banii din România. Tu ai observat vreodată? Cât de...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...