Statul care testează un vaccin anticoronavirus pe copii și adolescenți: Eficacitatea vaccinului pentru toată populația, esențială în combaterea pandemiei

Redactor:
Alexandra Mortu
Statul care testează un vaccin anticoronavirus pe copii și adolescenți: Eficacitatea vaccinului pentru toată populația, esențială în combaterea pandemiei
Sursă FOTO: Shutterstock

Compania chineză Sinovac Biotech va începe un studiu clinic al vaccinului experimental anticoronavirus în care vor fi implicați adolescenți și copii. Potențialul vaccin se află deja în stadiul final al studiului clinic în care sunt implicați adulți.

Dezvoltarea unui vaccin care să funcționeze pentru întreaga populație, inclusiv persoane tinere, este un pas crucial în prevenirea unei noi pandemii de coronavirus. Până la momentul transmiterii acestei știri, peste 930.000 de persoane bolnave de coronavirus au decedat în întreaga lume.

Copiii și adolescenții, implicați într-un studiu clinic

În total, studiul clinic cu adolescenți și copii, va implica participarea a 552 de participanți cu vârste între 3 și 17 ani care vor primi două doze din vaccinul CoroVac sau un placebo. Studiul clinic va avea faza 1 și Faza și se estimează că va începe pe 28 septembrie în provincia Hebei din China, potrivit unui raport publicat miercuri, 16 septembrie, citat de channelnewsasia.com.

Un reprezentant al companiei biotech a anunțat că studiul a primit deja aprobatea din partea instuțiilor chineze.

China a inoculat cu vaccinul experimental cel puțin zeci de mii de cetățeni, ceea ce a stârnit interesul internațional asupra vaccinului, în ciuda îngrijorării experților cu privire la siguranța medicamentelor care nu au trecut de testarea standard.

Eficacitatea vaccinului pentru toată populația, esențială în combaterea pandemiei

Ca parte a acestui program, CoronaVac, fiind testat, ca parte a ultimei faze, la scară largă în Brazilia, Indonezia și Turcia,  a fost deja administrat la 90% din angajații companiei și familiile acestora.

Informațiile de până acum sugerează că virusul cauzează în general boli mai ușoare la copii comparativ cu adulții, dar au fost raportate și unele cazuri de copii care necesită terapie intensivă, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. Chiar și în România un copil diagnosticat cu noul COVID-19 a fosat internat la ATI întrucât starea de sănătate i s-a agravat.

Un copil din Buzău, în vârstă de 8 ani, infectat cu coronavirus, a fost internat la Terapie Intensivă, fiind primul caz de acest fel în România, de la debutul pandemiei. Copilul a fost diagnosticat și cu sindromul PIMPS.

Inițial, surse medicale au susținut că băiatul are sindormul Kawasaki, ulterior, medicii de la Spitalul Gomoiu au precizat că are Sindromul PIMPS (Paediatric inflammatory multisystem syndrome) un sindrom foarte rar, dar care seammănă foarte mult cu Kawasaki.

Părinții săi sunt infectați cu virusul SARS-CoV-2, iar minorul a ajuns, în urmă cu o săptămână, la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului din Buzău cu dureri de cap și febră.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
FOTO. Alexandra Stan, cele mai fierbinți ipostaze în care a apărut vreodată Cântăreața a lăsat...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Ora de iarnă 2020: România dă ceasul înapoi în „cea mai lungă noapte din an”,...
Prima țară care își vaccinează personalul medical împotriva coronavirusului
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
Cu ea ar accepta să fie înșelată! Andra ar închide ochii dacă Măruță ar înșela-o...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Ceaușescu, întâlnire secretă cu Arsenie Boca. Ce i-a zis părintele l-a bântuit pe dictator până...
ȘOC! Ce a găsit o femeie din Argeș într-o parcare. Poliția i-a BĂTUT la ușă...
Dacă vezi omul din imaginea de mai jos, ai un IQ peste medie
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Cine este miliardarul necunoscut din spatele lanţurilor de magazine Lidl şi Kaufland. Se cunosc atât...
Inchide