Studiu: Doza a treia a vaccinului Pfizer are o eficiență de 95,6% împotriva formelor simptomatice ale bolii

Studiu: Doza a treia a vaccinului Pfizer are o eficiență de 95,6% împotriva formelor simptomatice ale bolii
Publicat: 21/10/2021, 18:06

Pfizer/BioNTech a anunțat că a treia doză a vaccinului anti-COVID dezvoltat de cele două companii are o eficienţă de 95,6% împotriva formelor simptomatice ale bolii.

O a treia doză de vaccin anti-COVID dezvoltat de Pfizer/BioNTech are o eficienţă de 95,6% împotriva formelor simptomatice ale bolii, potrivit unui studiu realizat de cele două laboratoare şi publicat joi, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Studiul a fost realizat n rândul a „10.000 de persoane cu vârsta peste 16 ani”, arată „o eficacitate relativă de 95,6%” şi „un profil de siguranţă favorabil”, se arată într-un comunicat.

„Acestea sunt primele rezultate cu privire la eficienţă ale unui studu randomizat cu privire la un rapel al vaccinului covid-19”, precizează cele două companii. Studiul a fost realizat în timp ce „varianta Delta de coronavirus a fost principala tulpină” care a circulat în această perioadă.

Vârsta medie a participanţilor la studiu a fost de aproximativ 53 de ani.

„Aceste rezultate demonstrează încă o dată utilitatea dozelor de rapel (booster) în eforturile noastre de a proteja populaţia împotriva acestei boli”, a declarat Albert Bourla, director general al Pfizer, citat în comunicatul Pfizer/BioNTech.

Companiile au precizat că rezultatele studiului vor fi transmise autorităţilor de reglementare „cât mai curând posibil”.

Românii se pot imuniza cu a treia doză, singura condiție cerută de autorități e să fi trecut șase luni de la momentul rapelului. Cea de-a treia doză de vaccin poate fi administrată la liber, fără o programare prealabilă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase