CRIZA. Alți doi români confirmați cu coronavirus: o femeie din Buzău și un bărbat din Capitală. Numărul celor infectați urcă la 17 persoane

CRIZA. Alți doi români confirmați cu coronavirus: o femeie din Buzău și un bărbat din Capitală. Numărul celor infectați urcă la 17 persoane
Jurnaliștii și membrii PNL prezenți la Palatul Parlamentului, testați de echipele DSP / Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 09/03/2020, 19:31
Actualizat: 09/03/2020, 22:29

Alte două persoane din România au fost confirmate luni cu coronavirus, a transmis ministrul Sănătății, Victor Costache. Informația a apărut inițial pe surse, chiar în timp ce se desfășura ședința Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Cine sunt cele două persoane confirmate luni cu coronavirus: ar fi vorba despre un bărbat de 60 de ani din București și o femeie de 73 de ani din Buzău.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a oferit detalii suplimentare despre cei doi pacienți, în cadrul conferinței de luni seară de la Comitetul Național de Urgență: Femeia din Buzău a venit din Italia, din zona Rimini și nu se afla în izolare la domiciliu. Bărbatul era deja internat la spitalul Gerota, al Ministerului de Interne.

Femeia s-a întors în 2 martie din Rimini, Italia, dată la care Rimini nu era zonă galbenă cu risc de infectare cu coronavirus. Duminică seara, buzoianca a sunat la 112 pentru a anunța că are febră şi vărsături.

A fost transportată cu izoleta la spital, unde medicii i-au făcut analize, iar acum se află la Matei Balș în Capitală.

În acest moment, avem 17 cazuri de îmbolnăvire în România până în acest moment, dintre care cinci cazuri de infectare cu CORONAVIRUS au fost anunţate în weekend. Există două cazuri confirmate în Bucureşti.

O treime dintre românii infectați cu coronavirus, deja VINDECAȚI

Până luni, 9 martie, la nivel național erau confirmate 15 cazuri de cetățeni infectați cu virusul COVID-19 (coronavirus) pe teritoriul României.

Dintre cetățenii care au contactat virusul, 5 sunt declarați vindecați și au fost externați. Toți pacienții internați au o stare generală bună, iar persoanele în vârstă și care au boli cronice sunt monitorizate cu atenție.

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) a decis marți închiderea tuturor școlilor din România vreme de o săptămână, începând de miercuri, 11 martie.

Câți români sunt în izolare la domiciliu

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 27 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 11.198 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală, scăderea față de ultima statistică fiind datorată ieșirii din izolare a unui număr însemnat de persoane ca urmare a împlinirii a 14 zile de la luarea acestei măsuri.

Până la această oră au fost prelevate și analizate 1010 probe ale persoanelor care au sosit în România din zone afectate de infecția cu COVID-19 ori persoane care au intrat în contact cu pacienți confirmați cu acest virus. Dintre acestea 995 au ieșit cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu noul coronavirus.

Vă informăm că, până în prezent, au fost înregistrate 18 dosare penale pentru infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal, în care sunt cercetate 26 de persoane.