Tătaru, replică pentru Cazanciuc: Niciun român nu a fost luat de pe stradă pentru un simplu strănut. / Absența legii ne creează probleme

Tătaru, replică pentru Cazanciuc: Niciun român nu a fost luat de pe stradă pentru un simplu strănut. / Absența legii ne creează probleme
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Sursa: Facebook - Guvernul României
Publicat: 12/07/2020, 17:32

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, i-a dat duminică replica președintelui interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, după ce acesta a criticat proiectul de lege elaborat de Guvern și aflat în dezbaterea Comisiei juridice a Senatului.

„Niciodată, niciun român nu a fost luat de pe stradă pentru un simplu strănut, cel puțin din partea corpului medical. Acel pacient s-a prezentat la medicul de familie sau la o unitate medicală, unde a fost evaluat, testat, și s-a decis patologia”, a declarat Nelu Tătaru, la Digi24.

„Carantina, izolarea, spitalizarea trebuie făcute pe baza unor dovezi clare, științifice, de boală. În proiectul elaborat de Guvenul Orban nu există nicio garanție că românii nu vor fi luați de pe stradă pentru un simplu strănut. Semnele sugestive, așa cum e formulat în proiectul Guvernului , nu reprezintă o dovadă clară, științifică”, spusese Robert Cazanciuc, duminică, într-o conferință de presă, la sediul PSD.

Președintele interimar al Senatului a evitat să dea un termen la care proiectul de lege să ajungă la vot în plenul Senatului, după ce acesta a fost amânat sâmbătă, la solicitatea PSD. „O să stăm în Parlament până vom avea garanția că această lege îi protejează pe români, nu doar le dă senzația că îi protejează. (…) Că o să votăm luni, că o să votăm marți, că o să votăm miercuri, o să vedem în funcție de cum vor fi dezbaterile în comisie”, a declarat președintele interimar al Senatului.

„Pentru o boală transmisibilă, în care internarea este opțională, contează foarte mult această lege”

„Suntem la nivelul lunii aprilie, în acest moment. Dacă cineva sau o anumită idee nu se împrăștia în mod agresiv în spațiul public chiar de factori politici ar fi trebuit ca la acest moment să fim la baza pantei ascendente și să nu trecem prin a două cocoașă a valului pandemic. Este un moment în care toată lumea ar trebui să depună toate eforturile tocmai pentru ca acest moment să meargă spre finalul lui și să nu mai repetăm momentul de acum patru săptămâni, când, crezând că s-a terminat am început să bagatelizăm tot ce a fost până acum, toate lunile în care am stat în casă, toți pacienții care au decedat, toate familiile care suferă și nu în ultimul rând cadrele medicale din primul front. Acum trăiesc un moment de dezamăgire că muncă lor a fost în zadar”, a precizat Nelu Tătaru, la Digi24.

„Absența legii ne creează probleme. Noi tratăm o boală transmisibilă. Boală înseamnă că trebuie să existe un moment în care cineva care transmite boala trebuie să rămână izolat. Neexistând pârghia legală pentru acest lucru ne confruntăm cu o transmitere continuă și accentuată. (…) Pentru o boală transmisibilă, în care internarea este opțională, contează foarte mult această lege”, a conchis ministrul Sănătății.

După ce, sâmbătă, a fost anunțat un nou record de cazuri noi de infecție cu COVID-19, de 698, autoritățile au anunțat duminică alte 456 de infectări cu noul coronavirus, astfel că numărul total a ajuns la 32.535.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Un milionar român, ajutat de un mic obiect. I-a purtat noroc la făcut mulți bani
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Fără el, lumea ar fi arătat cu totul altfel. Ziua în care s-a născut un...