Unul din cei doi oameni de afaceri din Sibiu, transportați în Germania pentru tratamentul anti-COVID-19, a decedat

Unul din cei doi oameni de afaceri din Sibiu, transportați în Germania pentru tratamentul anti-COVID-19, a decedat
Unul din cei doi oameni de afaceri din Sibiu, transportați în Germania pentru tratamentul anti-COVID-19, a decedat / Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 18/01/2021, 16:06

Unul din cei doi antreprenori din Sibiu care fuseseră transportați în Germania perntru tratament anti-COVID-19 a decedat.

Bărbatul în vârstă de 56 de ani fusese dus la un spital din Germania, în luna noiembrie 2020, pentru a primi tratament de ECMO („plămân artifical) – oxigenare extracorporală.

Acesta a contractat virusul SARS-CoV-2 în cursul anului trecut și a fost internat la Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu, însă a plecat din unitatea spitalicească pe semnătură.

Antreprenorul transportat în Germania, decedat în urma unui infarct

Ulterior, de sănătate i s-a înrăutățit și a fost internat pe secția de Terapie Intensivă în cadrul Spitalului Militar de Urgenţă Sibiu. Din cauza stării grave de sănătate în care se afla, familia lui a solicitat transferul în Germania, pentru a fi conectat la „plămânul artificial”.

Medicii din Germania au reușit să îi salveze plămânul afectat de COVID-19, însă bărbatul a suferit un infarct în urma căruia a decedat, potrivit unor surse din anturajul antreprenorului, citate de Mediafax.

Trupul omului de afaceri urmează să fie trimis în România pentru a fi înmormântat.

Bilanț mondial COVID-19. Peste 2 milioane de persoane diagnosticate cu boala au decedat!

Pandemia de coronavirus a făcut ravagii în plan mondial, de la blocarea economiilor, la crizele financiare, și traumele persoanelor bolnave, însă cel mai mare preț a fost plătit în vieți umane – peste 2 milioane de persoane care au contractat virusul SARS-CoV-2 au pierdut lupta cu boala.

Datele colectate de Universitatea Johns Hopkins arată faptul că 2.000.905 persoane diagnosticate cu noul COVID-19 au decedat în aproape un an de la începutul pandemiei care a cutremurat tot globul.

Numărul persoanelor decedateeste aprape egal cu cel al locuitori din Buxelles, Mecca, Minsk sau Viena, relatează The Sun.

„Este un număr teribil de decese!”, a declarat Dr. Ashish Jha, expert în pandemie și decan al Școlii de Sănătate Publică a Universității Brown.

SUA a înregistrat cel mai mare număr de decese din lume asociate COVID – peste 389.000, raportând 23 de milioane de cazuri de infectare. Iar Brazilia este a doua pe listă, cu peste 207.000 de decese. Urmează India și Mexicul, cu aproximativ 152.000 și, respectiv, 137.000.