Vaccinul anti-Covid va fi obligatoriu pentru călătoria cu avionul. Anunțul făcut de o companie aeriană

Vaccinul anti-Covid va fi obligatoriu pentru călătoria cu avionul. Anunțul făcut de o companie aeriană
Vaccinul chinezesc împotriva COVID-19 ar avea o eficacitate de până la 97% / Sursă Foto: Shutterstock, caracter ilustrativ
Publicat: 24/11/2020, 10:30

Pasagerii vor trebui în viitor să demonstreze că au fost vaccinați împotriva Covid-19 pentru a putea urca în zborurile operate de Qantas, a anunțat șeful companiei aeriene australiene, potrivit BBC.

Șeful transportatorului aerian, Alan Joyce, precizează că vaccinarea va fi „o necesitate” atunci când va fi disponibil pe piață.

Australia și-a închis frontierele la începutul pandemiei și le-a cerut celor care se întorc în țară să intre în carantină.

Recent, țara s-a bazat pe blocaje, testări pe scară largă și depistarea rapidă contactelor pentru a împinge infecțiile zilnice la un nivel apropiat de zero.

Industria aviatică, afectată de pandemie

Într-un interviu acordat luni rețelei australiene Nine, Joyce a spus că Qantas se uită la modalități de a-și schimba termenii și condițiile pentru pasagerii internaționali, deoarece industria, care a fost puternic afectată de restricțiile de călătorie, analizează modalitățile de a merge mai departe.

Vom solicita oamenilor să se vaccineze înainte de a putea urca în aeronavă  pentru pasagerii internaționali care ies și pentru oamenii care părăsesc țara credem că este o necesitate”, a declarat Alan Joyce.

Viața de pilot în pandemie

Pilotul și politicianul Mihai Sturzu, fost component al trupei Hi-Q, a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre experiența sa în pandemia de coronavirus. „Mi-e teamă să merg la spital!”, a mărturisit Sturzu, spunând că va sta acasă și va lua medicamente, dacă va avea „simptome de răceală”. Cât despre industria aviatică, Sturzu ne asigură că zborul cu avionul este cel mai sigur mod de deplasare, mai ales în această perioadă.

„Aviația a fost printre primele industrii afectate de Covid. Din păcate, în Europa, aviația are de suferit din nou și din cauza unor decizii ciudate la nivel european. Companiile aeriene, noi, piloții, ne-am dori să avem aceleași reguli. E foarte complicat, guvernele decid de la săptămâna la alta să schimbe reguli, oamenii nu mai știu dacă să-și cumpere bilet, nu știu în ce țară cu ce reguli ajung”, a declarat