Vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de Oxford, declarat „sigur” pentru persoanele în vârstă. Descoperirea majoră din studiile de fază 2

Redactor:
Alexandra Mortu
Vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de Oxford, declarat „sigur” pentru persoanele în vârstă. Descoperirea majoră din studiile de fază 2
Vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de Oxford, declarat „sigur” pentru persoanele în vârstă. Descoperirea majoră din studiile de fază 2 / Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ

Rezultatele preliminare din studiile de faza 2 referitoare la vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de Oxford arată că produsul declanșează răspuns imunitar și este „tolerat” de persoanele în vârstă.

În studiul de fază 2, oamenii de știință susțin că vaccinul provoacă un răspuns imun la adulții în vârstă, considerată categorie cu risc ridicat în dezvoltarea unei forme grave de COVID-19.

Vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de Oxford, „tolerat” mai bine de adulții în vârstă

Într-un studiu care a implicat 560 de adulți sănătoși, inclusiv 240 cu vârsta de peste 70 de ani, au fost analizate concluziile preliminare privind siguranța și răspunsurile imune. Rezultatele au arătat că vaccinul ChAdOx1 nCoV-19 este mai bine tolerat la persoanele în vârstă, în comparație cu adulții mai tineri.

De asemenea, vaccinul produce un răspuns imun similar la adulții în vârstă și la cei tineri.

În ciuda descoperirii, autorii observă că acest studiu nu a evaluat eficacitatea vaccinului, iar studiile de fază 3 sunt în curs de desfășurare pentru a confirma acest lucru. Prin urmare, studiile de fază 3 vor determina dacă răspunsurile imune sunt asociate cu protecția împotriva coronavirusului.

În paralel, în timpul studiului actual de fază 2 s-a constatat că vaccinul provoacă puține efecte secundare și induce răspunsuri imune în ambele părți ale sistemului imunitar la toate grupele de vârstă, în urma administrării unor doze mici și standard.

Vaccinul Oxford, declarat „sigur”

„Răspunsurile imune de la vaccinuri sunt adesea reduse la adulții în vârstă, deoarece sistemul imunitar se deteriorează treptat odată cu vârsta, din această cauză adulții mai în vârstă sunt mai susceptibili la infecții. Prin urmare, este crucial ca vaccinurile COVID-19 să fie testate pe acest grup, care este, de asemenea, un grup prioritar pentru imunizare”, a declarat autorul principal al studiului, profesorul Andrew Pollard, de la Universitatea din Oxford, Marea Britanie.

Noul studiu este al cincilea studiu clinic publicat referitor la un vaccin împotriva SARS-CoV-2 testat pe o populație adultă în vârstă.

Într-un studiu se arată că vaccinul a produs răspunsuri imune similare la adulții tineri și bătrâni (vaccinul Moderna mRNA), în timp ce în alte studii se sugerează că provoacă răspunsuri mai mici la adulții mai în vârstă, în comparație cu adulții mai tineri care primesc același vaccin (vaccinul ARNm Pfizer / BioNTech și SinoPharm / Institutul de Produse Biologice de la Beijing).

„OMS a subliniat o serie de factori critici pentru vaccinurile COVID-19, inclusiv faptul că aceștia trebuie vizați către grupurile cu cel mai mare risc, inclusiv adulții în vârstă. De asemenea, acestea trebuie să fie sigure, eficiente în prevenirea bolilor și / sau transmiterii și să ofere cel puțin șase luni de protecție persoanelor expuse frecvent la virus – precum lucrătorii din domeniul sănătății. Noul nostru studiu răspunde la unele dintre aceste întrebări cu privire la protejarea adulților în vârstă, dar rămân întrebări cu privire la eficacitatea și durata protecției și trebuie să confirmăm rezultatele noastre la adulții în vârstă pentru a ne asigura că vaccinul nostru îi protejează pe cei mai expuși riscului de a dezvolta o formă gravă de COVID-19”, a declarat co-autorul studiului, profesorul Sarah Gilbert, de la Universitatea din Oxford, Marea Britanie.

Surpriză totală la CFR Cluj. Noul antrenor debutează chiar astăzi pe banca ardelenilor în Europa...
Știrea tristă a serii! Din păcate este vorba despre Ileana Stana-Ionescu: 'Nu mai poate respira'
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
Marturii șocante din spitalul groazei de la Reșița. O pacientă dezvăluie cum sunt 'tratați' bolnavii
Descoperire spectaculoasă: Mii de desene care înfăţişează uriaşele animale ale epocii glaciare au fost găsite...
REZULTATE SONDAJ Mediafax și Ziarul Financiar. Cine câștigă alegerile parlamentare din 6 decembrie
Știrea tristă a serii! Din păcate este vorba despre Ileana Stana-Ionescu: 'Nu mai poate respira'
A agățat o tipă în club, a adus-o acasă și a obligat-o pe soția sa...
Deschiderea mormântului PREOTULUI evreu CAIFA a scos la iveală ceva INCREDIBIL care provoacă o controversă...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Horoscop 4 decembrie 2020. Zodiile care au noroc în dragoste
Mesaje de Sfântul Nicolae 2020. Urări, felicitări și SMS-uri inedite pentru cei care poartă acest...
9 simptome ale cancerului pe care bărbaţii nu trebuie să le ignore
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
SFÂRŞITUL BENZINEI: Noul combustibil în care chinezii investesc MILIARDE şi care ar putea duce la...
Cătălin Botezatu, astăzi este ziua lui de naștere! Ce vârstă a împlinit creatorul de modă
Inchide