VIRAL. Ce țară produce furtună de praf pentru a-și ține cetățenii în case (VIDEO)

Redactor:
Gândul
VIRAL. Ce țară produce furtună de praf pentru a-și ține cetățenii în case (VIDEO)
Plajă în Brazilia, țară unde epidemia de coronavirus este în creștere

Autoritățile din diverse țări iau măsuri cât mai drastice pentru a-i convinge pe oameni să stea în case și să se protejeze de coronavirus.

Recent, Poliția braziliană a zburat cu un elicopter pe o plajă pentru a crea o furtună de nisip în încercarea de a-i alunga pe doritorii de baie și plajă. S-a întâmplat pe plaja Galheta din orașul Florianopolis, iar imaginile au devenit rapid virale.

Guvernul Braziliei nu a impus încă măsuri de carantină la nivel național, dar statul Santa Catarina, care include Florianopolis, a adoptat măsura interzicerii reuniunilor în spații publice, cum ar fi plajele.​ Șeful statului nu este de aceeași părere și crede că pandemia este o iluzie.

Poliția a declarat presei locale că majoritatea persoanelor amatoare de plimbări pe plajă au părăsit zona după furtuna de nisip creată cu elicopterul. Însă, la un nou survol, oamenii legii au observat că încă nu plecaseră toți și au fost nevoiți să aterizeze pe plajă pentru a-i îndepărta pe toți. Polițiștii monitorizează plajele în fiecare zi.

Și bandele de crimă organizată din Brazilia pun în aplicare propriul blocaj de coronavirus în Rio de Janeiro, ordonând oamenilor să se supună carantinei. Se pare că circulă mesaje amenințătoare cum că gangsterii vor învăța oamenii să „respecte” izolarea în case de la ora 20:00, anunțată de autorități.

Un exemplu de mesaj: ”​Ne dorim tot ce este mai bun pentru populație. Dacă guvernul nu are capacitatea de a rezolva situația, crima organizată o va face”.

Inchide