VIRUS MODIFICAT GENETIC, antidot pentru coronavirus? A fost deja testat pe șoareci

VIRUS MODIFICAT GENETIC, antidot pentru coronavirus? A fost deja testat pe șoareci
Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 08/04/2020, 11:24

Un virus care provoacă tusea câinelui, dar este inofensiv pentru oameni, ar putea fi cheia unui vaccin împotriva coronavirusului mortal care afectează zeci de țări din întreaga lume.

O echipă de la Universitatea din Iowa a testat noul virus modificat genetic pe șoarecii infectați cu MERS, un virus înrudit cu cel care provoacă noul COVID-19, relatează Daily Mail.

Aceștia au descoperit că șoarecii cărora le-a fost administrat virusul modificat genetic și care apoi au fost infectați cu doze letale de MERS au supraviețuit infecției, care în mod normal este letală.

Abordarea pentru tratarea SARS, un prim pas

Paul McCray și echipa sa spun că abordarea lor pentru tratarea MERS – care forțează sistemul să declanșeze răspunsuri imune – ar putea, de asemenea, să funcționeze împotriva COVID-19.

Cercetătorii din Iowa au adăugat o genă suplimentară la un virus ARN numit virusul parainfluenza 5 (PIV5), astfel încât celulele infectate să producă proteine implicate în infecția MERS.

Echipa multidisciplinară studiază MERS – Sindromul respirator din Orientul Mijlociu – de la un focar în 2012, având o rată de deces de peste 30%.

Virusul PIV5, modificat genetic

„Știm că oamenii au fost expuși la PIV5, dar se pare că este un virus inofensiv la oameni”, a spus McCray, un medic pulmonolog pediatru și expert în coronavirus.

Virusul MERS nu se poate reproduce la șoareci, astfel încât pentru a testa vaccinul, Paul McCray a dezvoltat un model de șoarece modificat genetic în organismul căruia infecțiile se dezvoltă așa cm se întâmplă în cazul oamenilor.

Testarea pe șoareci

Șoarecii au fost proiectați pentru a exprima DPP4, proteina utilizată de virusul MERS ca punct de intrare în celulele umane.

La patru săptămâni după ce șoarecii au primit vaccinul creat din virusul PIV5 au fost expuși la o tulpină de obicei letală de MERS.

Aceeași tulpină de MERS a fost, de asemenea, administrată grupurilor de șoareci care au primit un alt vaccin pe bază de PIV5, dar fără gena modificată.

Rezultatele testelor

Toți șoarecii care au primit virusul modificat au supraviețuit infecției MERS și toți cei care au primit celălalt vaccin PIV5 au murit în urma infecției.

Studiul demonstrează că un vaccin intranazal, bazat pe PIV5, este eficient împotriva MERS la șoareci, a declarat virologul Biao He de la Universitatea din Georgia.

Coautorul a spus că acest lucru ar trebui să fie cercetat pentru potențialul său împotriva altor coronavirusuri periculoase, inclusiv SARS-CoV-2.

Concluziile oamenilor de știință

„Suntem destul de interesați să folosim virusuri ca vehicule de livrare genetică”, a spus McCray, care a investigat, de asemenea, strategii similare ca o modalitate de a trata fibroza chistică.

Acum, la fel ca mulți colegi din întreaga lume, McCray și Dr. He și-au concentrat eforturile de cercetare pe SARS-CoV-2, având o abordare similară, de a lucra pe șoareci infectați, dar și de a testa vaccinuri.

Găsirea unui vaccin eficient împotriva coronavirusului care provoacă COVID-19 este o cursă împotriva cronometrului, a declarat McCray.

„Sută la sută din populație nu va fi expusă la virus în primul val, ceea ce înseamnă că vor exista mai multe persoane care s-ar putea infecta când va reapărea a doua oră”, a explicat specialistul.

„Nu știm încă dacă oamenii obțin imunitate de durată împotriva infecției cu SARS-CoV-2, de aceea este important să ne gândim la modalități de a proteja populația”, a mai punctat acesta.

Cercetătorii, companiile farmaceutice, universitățile și alte grupuri caută un vaccin sau un tratament eficient împotriva COVID-19.

Cercetarea a fost publicată în mBio, o revistă a Societății Americane de Microbiologie.

Tentativă de suicid. Marea campioană a ţării a înghiţit un pumn de pastile. A fost...
Ce studii are Pavel Bartoş? Ce salariu primeşte de la Pro TV? Dar stai să...
FOTO. Antonia, selfie-uri interzise cardiacilor, într-un costum de baie prea mic pentru formele ei generoase!...
Semnele care apar pe piele când ai o boală de inimă. Cum se modifică unghiile
De ce nu a fost prezent tatal lui Toni Iuruc la nunta fiului sau cu...
Ce gest a făcut Gică Hagi la nunta Simonei Halep cu Toni Iuruc! `Merită toată...
Produsul vital al cărui preț explodează la noi în țară. Toți românii îl folosesc zilnic
Ultima oră: ASF a retras autorizația City Insurance. Compania intră în faliment
BANCUL ZILEI – O blondă bine, acostată de câțiva șmecherași
Companie: Cifra reală a infectărilor în România, peste 25.000 cazuri noi pe zi. Unde se...
Ce studii are Pavel Bartoş? Ce salariu primeşte de la Pro TV? Dar stai să...
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a...
Aşa iau foc maşinile în mers! Cu ce greşesc şoferii, de fapt
Vești proaste pentru persoanele nevaccinate din România. Decizia Guvernului este clară
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Anunţ ŞOC despre decesul lui Petrică Cercel: Este informaţia momentului! Ce s-a întâmplat, de fapt,...
Doliu uriaș! A murit una dintre ultimele actrițe ale Epocii de aur. Era o legendă
ACEST MEDICAMENT ESTE CANCERIGEN. Mulți români îl folosesc. Pfizer l-a retras de urgență
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Povestea unei tinere din România care a construit o afacere de milioane şi îşi vinde...