COVID-19. Primarul din Sfântu Gheorghe le cere medicilor infectați cu coronavirus să își facă publică indentitatea

Redactor:
Redacția Gândul
COVID-19. Primarul din Sfântu Gheorghe le cere medicilor infectați cu coronavirus să își facă publică indentitatea

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, le cere medicilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, diagnosticaţi cu COVID-19, să îşi dezvăluie public identitatea pentru ca cetăţenii care au intrat în contact cu ei în ultimele zile să se poată autoizola şi să limiteze, astfel, propagarea virusului în rândul comunităţii locale.

„În legătură cu situația de la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe, am solicitat personalului medical în cauză, care a fost testat pozitiv pentru coronavirus, să-și anunţele numele public. Sper sincer că acest lucru se va face cât mai curând posibil, pentru a elimina temerile oamenilor și pentru a restabili încrederea comunității.
Cred că aceasta ar fi atitudinea lor corectă și responsabilă acum. Combaterea acestei epidemii necesită fapte, fapte precise, clare. Nu căutăm un țap ispășitor, dar dorim ca persoanele care au fost în contact cu cei infectați să poată să îşi protejeze părinții, copiii și pe cei apropiaţi. În mod normal, nu aș cere-o și nu aș cere-o în mod public, dar acum există o situație de urgență, iar siguranța și sănătatea comunității trebuie să fie în primul plan!, scrie Antal Arpad, într-un mesaj postat, marţi dimineaţă, pe pagina sa de Facebook.

Până acum, cinci medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe au fost diagnosticaţi cu COVID-19, drept urmare, 60 de persoane, dintre care 39 de pacienţi şi 21 de cadre medicale, au fost carantinate în secţiile Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie şi Blocul de naşteri.

De asemenea, a fost demarată şi o anchetă epidemiologică pentru a identifica, pe cât posibil, toate persoanele care ar fi putut contacta virusul în aceste împrejurări şi, totodată, s-a făcut decontaminarea spitalului.

Sursă foto: Facebook

Inchide