Dacian Cioloș, după demisia lui Florin Roman: „Faptul că e supărat pe mine că l-am demascat e dovada că acești oameni nu mai trebuie păstrați în politică”. Reacția redacției Libertatea

Dacian Cioloș, după demisia lui Florin Roman: „Faptul că e supărat pe mine că l-am demascat e dovada că acești oameni nu mai trebuie păstrați în politică”. Reacția redacției Libertatea
Publicat: 15/12/2021, 17:16

Președintele Uniunii Salvați România (USR), Dacian Cioloș, scrie, într-o postare pe Facebook, după ce Florin Roman și-a anunțat demisia din funcția de ministru în urma dezvăluirilor privind posibilul plagiat, acuzând un linșaj, că acesta nu e o victimă. „Faptul că e supărat pe mine că l-am demascat e dovada că acești oameni nu mai trebuie păstrați în politică”, a transmis liderul USR, afirmație la care redacția Libertatea, care a publicat anchetele despre suspiciunile de plagiat a reacționat rapid.

„Florin Roman nu este o victimă. Florin Roman este un exponent al clasei politice românești care a distrus ce avea România mai bun. Oamenii ca el, care nu aveau calificările necesare, care au mințit și au făcut din impostură o valoare supremă, i-au îndepărtat pe cei competenți și cinstiți din politică. Demisia lui e un act necesar pe care mulți alți colegi de-ai lui ar trebui să-l urmeze”, a scris, pe Facebook, Dacian Cioloș, după ce liberalul Florin Roman și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Digitalizării.

Florin Roman a spus că îl va da în judecată pe Dacian Cioloș, „cel care a coordonat tema și atacul”.

Liderul USR detaliază de ce crede că din clasa politică nu ar mai trebui să facă parte astfel de persoane.

„Faptul că e supărat pe mine că l-am demascat e dovada că acești oameni nu mai trebuie păstrați în politică. Amenințarea cu tribunalul e și ea ridicolă și nu mă impresionează. Știu că cei ca el se tem de justiție și cred că prezența în sala de judecată le dă palpitații. Drum bun, domnule Florin Roman, și sper ca și ceilalți colegi de aceeași factură ca dumneavoastră să vă însoțească pe drumul demisiei”, a scris Dacian Cioloș.

„Niciodată nu mi-am asumat munca altora și nu voi începe să o fac nici acum”

La aproximativ o oră de la publicarea mesajului, redacția Liberatatea a reacționat și a transmis, într-un articol publicat pe site și în comentarii, că „Cioloș își atribuie ceva ce nu a făcut. NU!, nu el l-a demascat pe Roman, ci jurnaliștii”.

Într-o postare anterioară, tot de miercuri, de la prânz, Dacian Cioloș îi cerea premierului Nicolae Ciucă să îl demită de îndată pe ministrul Florin Roman, „care se dovedește a fi un impostor mărunt, cu tot CV-ul falsificat” și i-a felicitat pe ziariștii de la Libertatea, care, spune Cioloș, „au descoperit că domnul Roman nu are nici licența trecută în CV la Universitatea „Babeș-Bolyai”, după ce au descoperit că nici vreo carte nu a scris și a și plagiat ordinar lucrarea de master”.

Dacian Cioloş a răspuns însă și într-un comentariu la ultima postare, pentru clarificări: „Domnule Catalin Tolontan, cu tot respectul pe care vi-l port, cred că redacția Libertatea a citit ultima mea postare într-o cheie diferită de ceea ce am dorit să exprim. Înainte de a explica, aș vrea să vă mai felicit o dată pentru seria de investigații, chiar dacă o spun a doua oară azi, prima dată fiind înainte de a avea un deznodământ al „cazului Roman”. Ca liberal, apreciez și voi fi mereu un apărător al jurnalismului liber de orice constrângeri, chiar și atunci când ținta sunt sau voi fi eu”, a scris Dacian Cioloș.

„Niciodată nu mi-am asumat munca altora și nu voi începe să o fac nici acum. „Demascarea” pe care am invocat-o era de fapt o preluare a unei acuzații pe care domnul Florin Roman mi-a adus-o în textul care i-a însoțit demisia. Tot ce am făcut zilele acestea a fost să duc subiectul excelentei dumneavoastră investigații în teren politic și, din opoziția politică, să pun presiune pe cei care puteau decide soarta domnului Roman. Vă mulțumesc pentru efortul și munca dumneavoastră și vă asigur că nu a existat nicio intenție în a-mi asuma ceva ce nu-mi aparține”, a conchis liderul USR.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun