• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

CCR a respins OUG-ul pe alegerile anticipate

CCR a respins OUG-ul pe alegerile anticipate
CCR ar urma să respingă ordonanța de urgență pe alegerile anticipate / Foto: caracter ilustrativ

Curtea Constituțională a decis respingerea ordonanței de urgență pe alegerile anticipate, dezbate, joi (n. r. 12 martie 2020), excepția de neconstituționalitate a Avocatului Poporului în legătură cu ordonanța de urgență 26/2020 privind alegerile anticipate. 

CCR a dezbătut, joi (n. r. 12 martie 2020), ordonanța de urgență pe alegerile anticipate, excepția de neconstituționalitate a Avocatului Poporului în legătură cu ordonanța de urgență 26/2020 privind alegerile anticipate. 

Curtea Constituțională a României a respins OUG-ul pe alegerile anticipate, potrivit sursei citate.

De asemenea, există și varianta în care alegerile anticipate pot fi organizate în condițiile în care Parlamentul României respinge două propuneri de premier venite din partea președintelui Klaus Iohannis.

Acest lucru se poate declanşa prin moţiune de cenzură la adresa Guvernului, în Parlament sau prin demisia Guvernului.

Însă, potrivit Constituției, Parlamentul nu poate fi dizolvat decât o singură dată în cursul unui an şi nu poate fi dizolvat în ultimele 6 luni ale mandatului Preşedintelui României şi nici în timpul stării de mobilizare, de război, de asediu sau de urgență.

De menționat este că în prezent, în România au fost confirmate 49 cazuri de coronavirus și momentan nu se poate preconiza cum va evolua situația.

Știre în curs de actualizare…

 

Inchide