Adrian Preda, cel mai valoros copil din boxul românesc. Este primul la învățătură și visează la Jocurile Olimpice din 2024

Adrian Preda, cel mai valoros copil din boxul românesc. Este primul la învățătură și visează la Jocurile Olimpice din 2024
Speranțele boxului românesc se leagă și de viitorul puștiului Adrian Preda/Sursa: Prosport
Publicat: 21/07/2020, 00:00

„CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” vă prezintă, în fiecare zi, oameni remarcabili care au cunoscut excelența în diferite domenii precum educație, cercetare, cinematografie, teatru, muzică, afaceri, informatică, administrație sau sport.
„CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” se dorește a fi, cotidian, o întâlnire motivantă cu adevărate personalități ale țării. În cuprinsul acestei rubrici cu totul speciale veți face cunoștință cu oameni pentru care locul întâi al unui podium – fie el și metaforic – se transformă, de fiecare dată, într-o realitate palpabilă. Oameni pentru care un microscop devine o a doua natură, iar camera de luat vederi o prelungire, firească, a gândului și a sufletului.

„CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” nu este doar un laitmotiv jurnalistic, ci o întreagă lume adusă mai aproape și descifrată sub ochii cititorului, o „scenă” unde „actorii” își prezintă realizările extraordinare. În același timp, ei și sunt oamenii deciși să își îndeplinească visele și să își transforme propriile speranțe în certitudini, oamenii care impresionează, de altfel, și dincolo de granițele României.

Adrian Preda este considerat cel mai valoros junior al boxului românesc după ce, până la vârsta de 17 ani, a cucerit deja două medalii de vicecampion european și mai multe de titluri de campion național. Încă elev de liceu, Preda are media generală sărită de nota 9 cu toate că stă mai mult în sala de sport și stă cu lunile în cantonament cu lotul național de juniori.

La fel ca majoritatea disciplinelor din sportul românesc, boxul amator nu a mai adus, la seniori, rezultate notabile în plan internațional, în afară de o medalie de bronz la mondiale și una de argint la Campionatul European din 2013 prin pugilistul Bogdan Juratoni, acum retras din activitate, la care se adaugă două medalii de campion mondial obținute de greul Mihai Nistor.

La Jocurile Olimpice, însă, România nu a mai urcat pe podium. Și mai rău, abia dacă a reușit să califice câte un sportiv.

Pe acest fond întunecat, a apărut, totuși, o speranță care se leagă de numele unui elev de liceu din Pitești, care nu a împlinit încă 18 ani.

Preda este pasionat de literatură

Este vorba despre Adrian Preda, dublu vicecampion la europenele de juniori și multiplu campion național la categoria 57 de kilograme.

Potrivit specialiștilor din boxul românesc, într-o mare măsură viitorul sportului cu mănuși din țara noastră depinde, în mare măsură, de viitorul lui Preda.

Atipic pentru un sportiv de înaltă performanță și cu atât mai mult pentru un practicant de box, elevul Preda este primul la învățătură din clasa lui, cu o medie generală de peste 9.00.

Culmea, este faptul că puștiul a intrat în sala de box, cu cinci ani în urmă, pe motiv că era bătut de mai toți colegii de școală și nu a vrut decât să învețe cum să se apere, fără să bănuiască ce talent neobișnuit se ascundea în el.

Referitor la notele sale mari, în contextul în care alți boxeri abia trec în anul următor ori intră în abandon școlar destul de devreme, Preda spune că „școala și sportul trebuie să meargă în paralel”. În acest sens, acesta este pasionat de științele umaniste, în special de limba și literatura română, limba engleză și geografia.

Cu toate că are, totuși, puțin timp pentru teme, mai ales că viața de sportiv implică multe ore de antrenament și cantonamente lungi, Adrian spune că „reține foarte bine încă din clasă”.

Iar această calitate s-a dovedit extrem de importantă, mai ales că numai un singur cantonament, pe care l-a făcut cu lotul național, a durat nu mai puțin de patru luni.

Acum, Preda visează cu ochii deschiși la Jocurile Olimpice din 2024, care vor avea loc la Paris și unde speră într-o calificare, mai ales că, până atunci, va avea deja 22 de ani împliniți și va putea să evolueze la seniori.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Este INTERZIS în România. Te arestează imediat. Legea care te bagă la închisoare
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”