Anca și Adrian, doi soți care parcurg sute de kilometri pentru copiii săraci din România: „Când te duci cu stomacul gol la culcare, riscul abandonul școlar crește” (EXCLUSIV)

Anca și Adrian, doi soți care parcurg sute de kilometri pentru copiii săraci din România: „Când te duci cu stomacul gol la culcare, riscul abandonul școlar crește” (EXCLUSIV)
Anca și Adrian, doi soți care parcurg sute de kilometri pentru copiii săraci din România: „Când te duci cu stomacul gol la culcare, riscul abandonul școlar crește”
Publicat: 23/09/2020, 00:00
Actualizat: 23/09/2020, 16:04

 „CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” se dorește a fi, cotidian, o întâlnire motivantă cu adevărate personalități ale țării. În cuprinsul acestei rubrici cu totul speciale veți face cunoștință cu oameni pentru care locul întâi al unui podium – fie el și metaforic – se transformă, de fiecare dată, într-o realitate palpabilă. Oameni pentru care un microscop devine o a doua natură, iar camera de luat vederi o prelungire, firească, a gândului și a sufletului.

„CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” nu este doar un laitmotiv jurnalistic, ci o întreagă lume adusă mai aproape și descifrată sub ochii cititorului, o ”scenă” unde ”actorii” își prezintă realizările extraordinare. În același timp, ei și sunt oamenii deciși să își îndeplinească visele și să își transforme propriile speranțe în certitudini, oamenii care impresionează, de altfel, și dincolo de granițele României.

În România, asociațiile țin de multe ori locul autorităților, contribuind la binele comunității.  De patru ani ”Asociația Copii pentru Viitor” e dedicată trupă și suflet faptelor bune, iar în pandemie au parcurs peste 6.000 de kilometri prin țară.

Departe de zgomotul conferințelor și a banilor cheltuiți pentru înalte scopuri, Anca și soțul său, Adrian, se implică direct în comunitate prin diferite proiecte, îmbunătățind calitatea vieții copiilor vulnerabili. Dincolo de aceste fapte bune, poate cea mai bună realizate e de a aduce zâmbete pe fețele celor mici care nu știu ce înseamnă să calci în casă pe un covor, să mănânci pizza în parc sau să deții un televizor în care să vezi desene animate.

Din 2006 cei doi soți au înființat ”Asociația Copii pentru Viitor”. Nu au avut PR, nu au avut bani de reclame. Au început cu o pagină de Facebook  pe care creat-o pentru a îi cunoaște oamenii. Au ajuns în comunitățile cele mai sărace din România, acolo unde nu intră nimeni.

În Simeria, Pestiș, Hunedoara, zeci de familii trăiesc în bărăci improvizate pe malul Cernei și lângă halda de zgură. Luna aceasta, Anca a parcurs sute de kilometri și a venit în sprijinul copiilor cu produse de igienă, alimente și haine.

Am plecat cu gândul să ajutăm comunităţile sărace, unde am distribuit produse alimentare, de igienă, lactate, unui număr de peste 4500 de persoane.Fundația Groupe Renault România ne-a ajutat cu mașina atunci când ne pierdusem orice speranță. Este absolut necesară și indispensabilă pentru a continua proiectele viitoare, ai căror beneficiari sunt copiii şi persoane nevoiaşe din 5 judeţe ale ţării. Unii copii sunt fericiți să mănânce pentru prima dată pizza, alții nu au văzut niciodată. Unii și-ar dori să vadă desene animate. Încercăm să-i ajutăm să nu renunțe nici la școală. Pentru că atunci când te duci cu stomacul gol la culcare, riscul abandonul școlar crește”, subliniază Anca Iordănescu.

Oameni în slujba faptelor bune

Împreună cu Fundația Groupe Renault Romania, Asociația Medicover, Banca pentru Alimente Bucuresti, Comunitatea FĂbine, Club Sportiv CFR Simeria am derulat o campanie de distribuire ghiozdane, rechizite, hăinuțe, săculeți pentru echipamentul sportiv, dulciuri, fructe și măști de protectie pentru 70 de copii din medii dezavantajate din Simeria, Hunedoara, Lupeni, Aninoasa, Saulesti. Acțiunea face parte dintr-un proiect mai amplu, prin care, în fiecare lună, copiii din medii dezavantajate primesc sprijin, si are drept obiective reducerea abandonului scolar și a sărăciei, în condițiile în care în România, sunt 150 000 de copii care trăiesc în sărăcie extremă și au acces redus la educație”, mai spune Anca Iordănescu, fondatoarea Asociației Copii pentru Viitor pentru Gândul.ro.

Asociația Copii pentru Viitor este un ONG înființat în 2016, doar din voluntari. Scopul lor este reducerea abandonului școlar și integrarea copiilor proveniți din medii sociale dezavantajate. În timpul pandemiei de coronavirus, aceștia au parcurs 6.200 km prin țară, în cinci județe –Hunedoara, Ialomița, Brașov, Teleorman și au dus pachete cu produse alimentare, de igienă persoanală, cărți, la peste 3000 de persoane. Au donat trei tone de alimente și produse de igienă copiilor internați la spitalul Marie Curie, în secțiile de hemodializă și oncologie.

Cei care vor să susțină proiectele asociației pot contribui cu o donație în acest cont: RO87BTRLRONCRT0336144801, Banca Transilvania – Asociația Copii pentru Viitor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Cât a costat sicriul lui Costel Corduneanu? ”Stăpânul Moldovei”, înmormântare cu fast în cimitirul unde...
Afirmații revoltătoare făcute de preotul Nicolae Tănase despre femeile agresate sexual: ,,Fetele nu sunt chiar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Este legal să circuli cu o copie a talonului auto?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Lovitură pentru cei care au mașină PE BENZINĂ. Se întâmplă chiar de astăzi, 19 APRILIE
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Pepe, relație de prietenie cu Ibrahim Ibru, actualul soț al Ralucăi Pastramă: "Vorbim aproape zilnic,...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Inteligența Artificială a găsit originea psihozei în creier