Artista Marina Voica a primit Premiul de Excelenţă al Serilor Filmelor Româneşti: „Îl consider un cadou”

Redactor:
Mihaela Ivancica
Artista Marina Voica a primit Premiul de Excelenţă al Serilor Filmelor Româneşti: „Îl consider un cadou”
Artista Marina Voica a primit Premiul de Excelenţă al Serilor Filmelor Româneşti: „Îl consider un cadou”. Foto: Marina Voica Facebook

 „CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” vă prezintă, în fiecare zi, oameni remarcabili care au cunoscut excelența în diferite domenii precum educație, cercetare, cinematografie, teatru, muzică, afaceri, informatică, administrație sau sport.

„CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” se dorește a fi, cotidian, o întâlnire motivantă cu adevărate personalități ale țării. În cuprinsul acestei rubrici cu totul speciale veți face cunoștință cu oameni pentru care locul întâi al unui podium – fie el și metaforic – se transformă, de fiecare dată, într-o realitate palpabilă. Oameni pentru care un microscop devine o a doua natură, iar camera de luat vederi o prelungire, firească, a gândului și a sufletului.

„CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” nu este doar un laitmotiv jurnalistic, ci o întreagă lume adusă mai aproape și descifrată sub ochii cititorului, o ”scenă” unde ”actorii” își prezintă realizările extraordinare. În același timp, ei și sunt oamenii deciși să își îndeplinească visele și să își transforme propriile speranțe în certitudini, oamenii care impresionează, de altfel, și dincolo de granițele României.

Cunoscută drept o stea a tot ceea ce au însemnat emisiunile de divertisment profesionist, artista Marina Voica  a primit, vineri seara, Premiul de Excelenţă al Serilor Filmului Românesc, decernarea titlului fiind făcută în cea de-a treia zi a celei de-a XI-a ediţii a festivalului.

Făcând parte din generația de aur a muzicii pop-soul românești, Marina Voica este absolventă a Facultății de Finanțe și Credit de la Moscova, acolo unde a făcut cunoștință cu românul Marcel Voica, cu care s-a căsătorit și s-a stabilit în România. Artista a figurat în paginile faimoasei reviste de top-uri muzicale americane, Billboard, primind Diploma Star of the year – Music week, în anul 1974.

Marina Voica a primit Premiul de Excelenţă al Serilor Filmelor Româneşti

A participat, de asemenea, la mai multe ediții ale festivalului-concurs Șlagăre în devenire, în cadrul căruia a lansat șlagărul lui Marcel Dragomir, Ce vrei tu mare albastră. La festivalul Mamaia a fost premiată în 1973 pentru piesa Încrederea, compusă de Ion Cristinoiu și în 1975 pentru piesa La malul mării, de Temistocle Popa.

Premiul de Excelenţă al Serilor Filmului Românesc (SFR) a fost oferit Marinei Voica în urma unor proiecţii speciale de scurt metraj care au avut loc în Piaţa Unirii, în cadrul festivalului. După decernarea premiului, marea artistă a urcat pe o scenă special amenajată cu ocazia SFR şi a interpretat două dintre cele mai renumite şlagăre ale sale.

În cadrul evenimentului, cei prezenţi au avut ocazia de a o vedea pe Marina Voica într-o ipostază mai puţin cunoscută, cea de actriţă,  interpretând în scurt metrajul „Bucureştiul văzut de sus”, în regia lui Andrei Răuţu.

,Acest premiu eu îl consider ca pe un cadou din partea dumneavoastră, dragi ieşeni, şi din partea celor care s-au gândit să îmi facă această bucurie, din partea organizatorilor festivalului. Sunt nişte Seri minunate”, a declarat artista Marina Voica.

Directorul SFR, Andrei Giurgia, a precizat că – începând cu ediţia din acest an – vor fi acordate Premiile de Excelenţă SFR, alte două premii de excelenţă urmând a fi acordate sâmbătă actorilor Dorina Lazăr şi Constantin Codrescu.

,,Prima invitată, formidabila Marina Voica a sosit la Iași. ne așteaptă un festival frumos la care am muncit enorm ca să fie totul în regulă”, a transmis Andrei  Giurgia într-o postare pe pagina sa de Facebook, înainte de începerea evenimentului.

Premiile de Excelență SFR, oferite în cadrul unor proiecții speciale, dedicate invitaților

În cadrul festivalului Serile Filmului Românesc, premiile de excelenţă vor fi acordate în semn de recunoaştere a contribuţiei excepţionale aduse în domeniul culturii, artei şi cinematografiei. La ediţia din acest an, artista Marina Voica, actriţa Doina Lazăr şi actorul Constantin Codrescu sunt recompensaţi pentru întreaga activitate în cadrul unor întâlniri speciale cu publicul. Cinefilii se pot întâlni cu aceste mari personalităţi artistice la trei evenimente organizate în Piaţa Unirii şi Cinema Ateneu.

Tot vineri seara, cei care au venit în Piaţa Unirii din Iaşi au avut ocazia să îl vadă şi pe Pavel Bartoş în dublă ipostază, de actor şi regizor al „Romanian tradition”.

,,Mă bucur că filmul meu a putut fi văzut aici. Nu aş fi crezut că o să aibă un asemenea itinerariu, dar iată că el circulă. Asta mă bucură. Filmul e filmat în trei zile şi trei nopţi. A fost foarte greu să se împace regizorul Pavel Bartoş cu actorul Pavel Bartoş dar până la urmă a fost de bine. Vă invit să ne vedem la un alt film, Ramon, un lung metraj în care eu voi fi în rolul principal. Nu voi mai fi regizor. Voi fi producător”, a spus Pavel Bartoş.

Ce NEBUNIE. Marius Şumudică nu mai vine la Universitatea Craiova şi semnează cu un club...
Stare de RĂZBOI! E ALERTĂ. Panica domneşte pe străzi! Unde s-a anunţat în urmă cu...
FOTO. Crina Abrudan, topless în Dubai! S-a pozat fără sutien și fără rețineri la arabi
Bani în plus de la stat pentru acești angajați! Care este condiția
Gigi Becali are o avere uriașă! Ce loc ocupă în topul celor mai bogați români...
Detaliul surprinzător pe care îl va avea noul iPhone 13. Cumpărătorii vor crede că s-au...
Pro şi contra paşaportului Covid. Tot mai mulţi lideri europeni sunt de acord cu ideea,...
BANCUL ZILEI – Blonda indecentă și polițistul
Studiu îngrijorător: Pacienții vindecați de COVID se întorc în spital cu alte boli, iar unul...
Stare de RĂZBOI! E ALERTĂ. Panica domneşte pe străzi! Unde s-a anunţat în urmă cu...
Ea este mândria romilor! Este frumoasă, dar și deșteaptă. A fost admisă la 5 facultăți...
Un FOTOGRAF amator care imortaliza niște capre negre din România a SURPRINS ceva neașteptat în...
Două zone din România, pe lista destinațiilor de vacanță recomandate de New York Times
Ce se întâmplă chiar acum, imediat după înmormântarea lui Bogdan Stanoevici. Fiul său a luat...
Această prezentatoare a testat o păpuşă bărbat pentru sex. La un moment dat femeia a...
Știrea șoc a momentului în România: Cunoscuta prezentatoare TV A MURIT
5 motive să faci amor dimineața
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Miliardarul necunoscut al României. Cum a ajuns de la vânzarea de îngheţată în anii '90...
DOLIU in lumea politica! A MURIT! Ion Iliescu – Am aflat cu profund regret vestea...
Inchide