Cinci studenți români au câștigat medalia de argint la competiția internațională ”Thales TechChallenge”(VIDEO)

Cinci studenți români au câștigat medalia de argint la competiția internațională ”Thales TechChallenge”(VIDEO)
Cinci studenți români au câștigat medalia de argint la competiția internațională ”Thales TechChallenge”. Sursa foto: pixabay.com
Publicat: 26/09/2020, 00:00

CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” se dorește a fi, cotidian, o întâlnire motivantă cu adevărate personalități ale țării. În cuprinsul acestei rubrici cu totul speciale veți face cunoștință cu oameni pentru care locul întâi al unui podium – fie el și metaforic – se transformă, de fiecare dată, într-o realitate palpabilă. Oameni pentru care un microscop devine o a doua natură, iar camera de luat vederi o prelungire, firească, a gândului și a sufletului.

CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” nu este doar un laitmotiv jurnalistic, ci o întreagă lume adusă mai aproape și descifrată sub ochii cititorului, o ”scenă” unde ”actorii” își prezintă realizările extraordinare. În același timp, ei și sunt oamenii deciși să își îndeplinească visele și să își transforme propriile speranțe în certitudini, oamenii care impresionează, de altfel, și dincolo de granițele României.

CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” nu este doar un laitmotiv jurnalistic, ci o întreagă lume adusă mai aproape și descifrată sub ochii cititorului, o ”scenă” unde ”actorii” își prezintă realizările extraordinare. În același timp, ei și sunt oamenii deciși să își îndeplinească visele și să își transforme propriile speranțe în certitudini, oamenii care impresionează, de altfel, și dincolo de granițele României.

O echipă formată din cinci studenți români a câștigat medalia de argint la competiția „Thales TechChallenge” cu un proiect „verde”, care presupune crearea unor stații de încărcare independente de rețeaua electrică, folosind sateliți plasați pe orbită. Este folosită lumina solară, iar energia astfel colectată poate alimenta rețelele orașelor, dar și mașinile electrice, prin intermediul punctelor de încărcare ce pot fi plasate pe autostrăzi, potrivit unui comunicat de presă.

Teodora Moraru, Diana Mihai, Diana Popescu, Ionuț Oțelea și George Prodan sunt tinerii care au format echipa 3psilon. Soluția studenților români presupune folosirea luminii solare, iar energia astfel colectată poate alimenta rețelele orașelor, dar și mașinile electrice, prin intermediul punctelor de încărcare ce pot fi plasate pe autostrăzi, scrie startupcafe.

Proiectul le-a adus românilor argintul

În total, 380 de echipe de la 200 de universități, din 9 țări, au participat la competiția „Thales TechChallenge”.

2.000 de studenți s-au înregistrat pe platformă și, într-o primă etapă, au fost asistați de 60 de experți Thales. Ulterior, au fost selectate 9 echipe, câte una din fiecare țară participantă. Fiecare echipă și-a prezentat și explicat proiectul printr-un film de 3 minute, care a fost analizat de un juriu internațional pe baza următoarelor criterii: inovare, importanță și prioritate, relevanță, fezabilitate, impact, claritate, calitate.

Pe tot parcursul competiției, echipa 3psilon a fost coordonată de un mentor din cadrul Thales, se arată în comunicatul de presă.

Thales TechChallenge a fost ceva nou și pentru mine, din perspectiva unei competiții. Nu știam nimic despre proiect, dar imediat ce am cunoscut echipa 3psilon – care a reprezentat România – mi-am dat seama ce idee strălucită stă la baza proiectului. Mi-am folosit experința pentru a-i ajuta cu sfaturi și pentru a-i ghida pe parcursul competiției. Am fost impresionat de entuziasmul și de implicarea de care au dat dovadă, dar și de cunoștințele lor de electronică și fizică. Mă bucur că efortul lor a fost răsplătit, mai ales că Thales TechChallenge a fost o competiție puternică în care echipele au prezentat proiecte cu adevărat inovatoare”, a declarat Cristian Micu, mentorul echipei 3psilon, potrivit spotmedia.

Medalia de argint obținută în competiția ,,Thales TechChallenge’’ le garantează celor cinci studenți stagii de pregătire și perfecționare, anul viitor, în cadrul Centrului de Excelență în Inginerie Thales din București.

,,Bineînțeles, nu vor mai trebui să treacă prin procesul clasic de recrutare. Cât despre proiectul lor inovator, are toate șansele să devină realitate într-un viitor nu prea îndepărtat”, conchide documentul.

Au aflat de competiția „Thales TechChallenge” întâmplător, dintr-un pliant găsit la Universitate

Povestea echipei 3psilon este, de fapt, povestea a cinci prieteni care nu ratează nicio competiție din domeniul lor de interes și pentru care astfel de provocări reprezintă o sursă importantă de cunoaștere, de învățare și de perfecționare în domeniile pe care le studiaza, potrivit starpupcafe.

Aceștia au aflat de competiția „Thales TechChallenge” întâmplător, dintr-un pliant găsit la Universitate care promova concursul și s-au hotărât imediat să se înscrie.

Dezvoltarea proiectului a coincis cu primele luni de pandemie, iar restricțiile impuse de noua situație sanitară au fost, de asemenea, o provocare. Diana, Teodora, Diana, Ionuț și George au lucrat la acest proiect de la distanță și au învățat cum să fie eficienți, reușind să ducă totul la bun sfârșit chiar dacă nu au putut să se întâlnească. A fost un efort suplimentar, dar, în același timp, un demers care i-a apropiat și mai mult, care a sudat echipa.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Cât a costat sicriul lui Costel Corduneanu? ”Stăpânul Moldovei”, înmormântare cu fast în cimitirul unde...
Afirmații revoltătoare făcute de preotul Nicolae Tănase despre femeile agresate sexual: ,,Fetele nu sunt chiar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Este legal să circuli cu o copie a talonului auto?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Lovitură pentru cei care au mașină PE BENZINĂ. Se întâmplă chiar de astăzi, 19 APRILIE
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Pepe, relație de prietenie cu Ibrahim Ibru, actualul soț al Ralucăi Pastramă: "Vorbim aproape zilnic,...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Inteligența Artificială a găsit originea psihozei în creier