SUNTEM CU GÂNDUL LA VOI. O polițistă în vârstă de numai 20 de ani a crezut că are COVID-19, dar medicii au făcut o descoperire îngrozitoare. Acum toți colegii donează sânge!

Redactor:
Andrei Dumitrescu

O tânără în vârstă de 20 de ani, polițistă în cadrul Secției 25, din Capitală, a ajuns la spital în stare gravă după ce, inițial, a acuzat simptome asemănătoare cu cele provocate de COVID-19. Medicii au constatat, însă, că în realitate, fata suferă de leucemie acută. Aceasta are nevoie disperată de sânge iar pe numele ei a fost deschis un cont, pentru donații.

Originară din județul Gorj, Ramona și-a dorit foarte mult să fie polițist. S-a pregătit intens și a fost admisă la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr”, de la Câmpina. După absolvire, adică anul trecut, a fost repartizată la București, la Secția 25, care are în grijă o parte a sectorului 6.

După numai câteva luni, când abia dacă apucase să înțeleagă ce înseamnă cu adevărat profesia la care visase, s-a pomenit prinsă în iureșul pandemiei. După săptămâni la rând, timp în care a vegheat în stradă la respectarea Ordonanțelor Militare, agentul Ramona Țoapa a început să se simtă rău și să facă febră mare. Sigură că s-a infectat cu noul coronavirus, fata a mers de urgență la medic.

Testul a ieșit însă negativ. Pentru că făcea în continuare febră, iar analizele de laborator nu indicau prezența COVID-19 în organism, doctorii au hotărât să-i facă un nou set de analize. Diagnosticul a fost, însă, unul teribil. Tânăra fată suferă, de fapt, de leucemie acută.

Ramona Țoapa a fost internată de urgență, iar zeci de colegi, din diferite structuri ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au mers să doneze sânge, vital pentru ea în aceste momente.

Corpul Național al Polițiștilor (CNP), o organizație profesională a cadrelor MAI, a declanșat o campanie care se intitulează „Uniți pentru Ramona”, prin care colegii și nu numai au fost îndemnați să doneze sânge. În plus, a fost deschis și un cont bancar, pe numele surorii polițistei aflate la greu, pentru eventualele donații.

„Acest suflet frumos se numește Ramona, are 20 de ani și toata viata înainte. Ea face parte din colectivul Secției 25 Poliție și în urmă cu câteva zile a fost diagnosticată cu leucemie acută. Haideți să îi fim alături și să o ajutăm să depășească această greutate a vieții sale.

Puteți dona la oricare Centru de Transfuzii din țară, indiferent de grupa sanguină, dar cu mențiunea că o faceți pentru Elena Ramona Țoapa.

De asemenea, orice ajutor financiar este binevenit pentru următoarele tratamente, iar acest lucru se poate realiza prin donarea în contul Raiffeisen Bank RO56RZBR0000060020615280, deschis pe numele Ramonei și în euro RO29RZBR0000060018805940 deschis pe numele Larisa Angela Țoapa, sora Ramonei”, au anunțat, pe Facebook, colegii tinerei fete.

Inchide